Τσιόδρας: 78 νέα κρούσματα – 821 συνολικά, 53 διασωληνωμένοι. 22 θάνατοι. Σε καραντίνα η κοινότητα Εχίνου στα Πομακοχώρια

«Ως σήμερα περισσότερα από 440.000 κρούσματα της λοίμωξης από τον κορoνοϊό έχουν καταγραφεί σε όλο τον κόσμο» σημείωσε στην ενημέρωση προς του πολίτες ο Σωτήρης Τσιόδρας που ανακοίνωσε 78 νέα κρούσματα κορoνοϊού στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο.

Με αυτά, οι ασθενείς με Covid-19 ανέρχονται σε 821 συνολικά. Ο Σωτήρης Τσιόδρας σημείωσε πως για την ώρα δεν υπάρχει μεγάλη εκθετική αύξηση κρουσμάτων κορoνοϊού στην Ελλάδα.

Συνολικά 22 θάνατοι στην Ελλάδα, μέση ηλικία θανόντων τα 75 έτη, 18 άνδρες και 4 γυναίκες, 21 από τους 22 με υποκείμενο νόσημα.

Ο ιός δεν σέβεται καμία ηλικία, τόνισε, μπορεί να υπάρχουν κρούσματα και σε νέους ανθρώπους. «Να παρακολουθείτε την υγεία σας και να επικοινωνείτε με τον γιατρό σας καθημερινά, να μένετε σε δωμάτιο που αερίζεται καλά, να περιορίζονται οι μετακινήσεις του ασθενή στο σπίτι. Προσοχή στις επαφές με μολυσμένα αντικείμενα του αρρώστου, ξεχωριστός σάκος για τα άπλυτα, πλύσιμο σε υψηλή θερμοκρασία και καλό στέγνωμα. Όλα τα μέλη της οικογένειας θεωρούνται στενές επαφές και πρέπει να παραμένουν σε καραντίνα για 14 μέρες.

Τέλος, ανακοίνωσε πως 36 συμπολίτες μας με κορονοϊό έχουν πάρει εξιτήριο, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα, 10.000 εργαστηριακά τεστ.

«Ηρωικές μνήμες μας υπενθυμίζουν σήμερα τις ηρωικές συμπεριφορές», είπε ο κ. Τσιόδρας κλείνοντας την ημερήσια ενημέρωση του.

Ιδιαίτερη προσοχή στα γηροκομεία  

«Τα σπίτια που έχουν ηλικιωμένους, οι οίκοι ευγηρίας, χώροι προστασίας παθόντων είναι οι κύριοι χώροι στους οποίους θέλουμε να μπει ούτε ένα ύποπτο κρούσμα» είπε κλείνοντας ο λοιμωξιολόγος. Σε όλο τον κόσμο ένα από τα μέρη που πλήττονται περισσότερο, σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, είναι τα γηροκομεία. «Δεν θέλω να κάνω αναφορά στην τραγική εικόνα των οίκων στην Ισπανία και τι αντιμετώπισαν οι υπέργηροι εκεί» είπε χαρακτηριστικά

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας φαίνεται ότι οι άνδρες προσβάλλονται περισσότερο από τον νέο ιό από τις γυναίκες.

«Δεν ξέρουμε γιατί ακριβώς συμβαίνει αυτό. Υπάρχουν δεδομένα από τον SARS και τον MERS που το το επιβεβαιώνουν. Ίσως έχει να κάνει με το κάπνισμα και την κατανάλωση αλκοόλ. Φαίνεται ότι έχουν κάποιο ρόλο τα οιστρογόνα του γυναικείου φύλου και φαίνεται ότι οι γυναίκες έχουν γενικότερα ισχυρότερο αμυντικό σύστημα. Θα δούμε αν θα επιβεβαιωθεί μέχρι το τέλος της επιδημίας. Παρόλα αυτά και οι γυναίκες πρέπει να προσέχουν».

Σε καραντίνα η κοινότητα Εχίνου στα Πομακοχώρια

«Εννέα άτομα στην Ξάνθη βρέθηκαν θετικοί στον ιό – Υπάρχουν ενδείξεις υψηλού επιδημιολογικού πολλαπλασιαστή στην περιοχή» ανέφερε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη. Η καραντίνα της περιοχής ξεκίνησε από τις 6.00 μ.μ. και θα ισχύσει για τις επόμενες 14 ημέρες.

«Να συνεχίσουμε όλοι υπεύθυνα την απομόνωση – Θα αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι. Υψηλός επιδημιολογικός πολλαπλασιαστής στην Ξάνθη – Από τις 6μ.μ. σε καραντίνα κοιονότητα στη Θράκη. Καλούμε τους κατοίκους των χωριών του Δήμου Μύκης στην Ξάνθη να παραμείνουν στα σπίτια τους. Ο κίνδυνος εξάπλωσης είναι υψηλότατος».

«Το 1821 οι πρόγονοί μας ξεκίνησαν έναν αγώνα που είχε ως αποτέλεσμα την γέννηση του ελληνικού κράτους, χτίζουμε το αύριο της πατρίδας μας μένοντας στο σπίτι. Συνεχίζουμε τη μάχη μας, μένουμε σπίτι μας. Χρόνια πολλά», είπε κλείνοντας ο κ. Χαρδαλιάς. Όσο για τα sms είπε ότι υπάρχει μια σταθερότητα στον μέσο όρο των μηνυμάτων εδώ και δυο μέρες – μπορεί να περιοριστεί κι άλλο όμως.

Ερωτηθείς για την λήξη της καραντίνας απάντησε: «Σταθμίζουμε την κατάσταση και όταν έρθει η 6 Απριλίου αναλόγως θα πράξουμε»

Χαρδαλιάς: Γιορτάζουμε την εθνική μας επέτειο, αλλά γράφουμε και τη δική μας ιστορία

Για όσους φροντίζουν ζώα εκτός του Δήμου του ο υφυπουργός εξήγησε ότι μπορούν να απευθύνονται σε φιλοζωικές οργανώσεις και άτομα  που μένουν στον Δήμο εκείνο για να ταΐζουν εκείνοι τα ζώα και να αποφεύγονται οι μετακινήσεις.

Για όσους φροντίζουν ζώα στον Δήμο τους θα υπάρξει βεβαίωση από το γραφείο κάθε Δήμου (αναφορά του σημείου που βρίσκονται τα ζώα, ημέρα και ώρα ταϊσματος και η διάρκεια δεν πρέπει να ξεπερνά τις 3 ώρες).

Χαρδαλιάς για επαναπατρισθέντες: Όλοι οι νοσούντες ενημερώθηκαν από εκπρόσωπο του ΕΟΔΥ πριν την δική μου ανακοίνωση

Αποχώρησαν 30 άτομα από το ξενοδοχείο και ενημέρωσαν τον τόπο που θα συνεχίσουν την απομόνωση για τις επόμενες 12 μέρες. «Θα θέλαμε να τους συγχαρούμε για την υπεύθυνη στάση τους», τόνισε.

The post Τσιόδρας: 78 νέα κρούσματα – 821 συνολικά, 53 διασωληνωμένοι. 22 θάνατοι. Σε καραντίνα η κοινότητα Εχίνου στα Πομακοχώρια appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα