Κορονοϊός: Η Ισπανία ξεπέρασε την Κίνα σε απώλειες, με 3.434 νεκρούς. Πρώτος θάνατος ανηλίκου στις ΗΠΑ. Οι θάνατοι διπλασιάζονται ανά 48ωρο σε Μαδρίτη και Λονδίνο

Η Κίνα παραμένει η χώρα με τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, παρόλο που η επιδημία παρουσιάζει ύφεση, αλλά όχι η πρώτη σε θανάτους.

Η Ιταλία είχε διαβεί από την προηγούμενη εβδομάδα το κατώφλι αυτού του μαύρου τούνελ και πλέον η Ισπανία έγινε η δεύτερη πιο πληγωμένη από το θανατηφόρο ιό χώρα, παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των αρχών, ο αριθμός των νεκρών στη χώρα της Ιβηρικής από την πανδημία έφτασε πλέον τους 3.434 νεκρούς, με 738 εξ αυτών να προστίθενται στη μακάβρια λίστα τις τελευταίες 24 ώρες. Ένα ποσοστό αύξησης που φτάνει το 27%.

Ο
αριθμός των κρουσμάτων εκτοξεύτηκε στις 47.610, καθώς διαγνώστηκαν περισσότερες από 5.500 νέες περιπτώσεις. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας των κλινικών νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 3166 ασθενείς. Η περιοχή της Μαδρίτης είναι η πλέον πληγείσα με το 50% και πλέον των θανάτων στη χώρα (1.825 νεκροί, 290 περισσότεροι σε σύγκριση με χθες) και περισσότερα από 14.500 κρούσματα.Η ισπανική κυβέρνηση ελπίζει ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα αρχίσουν να είναι ορατά τ’ αποτελέσματα της απαγόρευσης μετακινήσεων. Πάντως το υπουργικό σχήμα θα συζητήσει απόψε Τετάρτη την επέκταση της κατάστασης συναγερμού ως τις 11 Απριλίου.

Διαψεύδονταν πάντως, ως fake news, τα δημοσιεύματα ότι τα νοσοκομεία έχουν ξεμείνει από ΜΕΘ και πως αποσυνδέονται από τα μηχανήματα ασθενείς άνω των 65 για να ζήσουν οι νεαρότεροι.

Πρώτος θάνατος ανηλίκου στις ΗΠΑ

Ο πρώτος θάνατος ανηλίκου που οφείλεται στον κορονοϊό καταγράφηκε την Τρίτη στις ΗΠΑ, κοντά στο Λος Άντζελες. Οι υγειονομικές αρχές της κομητείας του Λος Άντζελες γνωστοποίησαν με ανακοίνωσή τους τρεις νέους θανάτους λόγω κορονοϊού , συμπεριλαμβανομένου αυτού «ενός νέου ηλικίας μικρότερης των 18 ετών», που ζούσε στο Λάνκαστερ, περίπου σαράντα χιλιόμετρα βόρεια της μεγαλούπολης.

Πρόκειται για τον πρώτο γνωστό θάνατο ανηλίκου εξαιτίας της πανδημίας στην αμερικανική επικράτεια. Τα άλλα δύο θύματα ήταν ηλικίας μεταξύ 50 και 70 ετών, κατά την ανακοίνωση, που δεν περιέχει καμία άλλη διευκρίνιση για την περίπτωση του νεαρού. Κατά ειδικούς, ο κορονοϊός σπανίως παίρνει βαριά μορφή όταν προσβάλλει παιδιά. Ελάχιστα είναι τα θανατηφόρα κρούσματα μεταξύ ανηλίκων σε διεθνές επίπεδο αφότου ξέσπασε η πανδημία, τον Δεκέμβριο.

Η ασθένεια COVID-19 «δεν κάνει καμία διάκριση ηλικίας, φυλής ή επιπέδου πλούτου» και «αυτό που βλέπουμε αυτή τη στιγμή σε περιοχές όπως η Νέα Υόρκη μας δείχνει πως οφείλουμε να προετοιμαστούμε», τόνισε η διευθύντρια της υπηρεσίας δημόσιας υγείας της κομητείας, η Μπάρμπαρα Φερέρ. Συνολικά, οι ΗΠΑ κατέγραφαν επισήμως, ως το απόγευμα χθες Τρίτη, 674 θανάτους και πάνω από 51.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.Η πανδημία καλπάζει σε Λονδίνο, Μαδρίτη -Οι θάνατοι διπλασιάζονται ανά διήμερο

Η καμπύλη εμφάνισης των κρουσμάτων του κορονοϊού που εξαπλώνεται ταχύτατα δείχνει ότι η Μαδρίτη και το Λονδίνο ίσως εξελιχθούν στα νέα επίκεντρα της πανδημίας  καθώς οι θάνατοι διπλασιάζονται ανά 48ωρο. Στη Βρετανία άλλοι 87 ασθενείς της Covid-19 έχασαν χθες τη μάχη στην Αγγλία, εκ των οποίων 21 στο Λονδίνο. Ο αριθμός των νεκρών στο Ηνωμένο Βασίλειο εξαπλασιάστηκε σε διάστημα μιας εβδομάδες, καθώς χθες καταγράφηκαν άλλοι 71 θάνατοι.

Στην Ισπανία οι ένοπλες δυνάμεις ζήτησαν ανθρωπιστική βοήθεια από το ΝΑΤΟ για να πολεμήσουν την πανδημία του κορονοΪού καθώς ο αριθμός των νεκρών στη χώρα έφθασε τους 2.700 και τα κρούσματα πλησιάζουν τα 40.000. Το βαρύτερο πλήγμα δέχθηκε η Μαδρίτη με 12.532 μολύνσεις – κοντά στο ένα τρίτο του συνόλου της χώρας- και 1.535 θανάτους, αριθμός που αντιστοιχεί στο 57% του συνολικού ποσοστού στην Ισπανία.

Εκτός Ευρώπης, αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σχετικά αργά στις ΗΠΑ σε σύγκριση με άλλες χώρες έως τώρα, αλλά η καμπύλη θνησιμότητας στη Νέα Υόρκη δείχνει ότι μπορεί να ξεπεράσει τη Μαδρίτη. Πάνω από 12.000 άνθρωποι έχουν διαγνωστεί θετικοί στο νέο κορονοϊό στην αμερικανική μεγαλούπολη, ενώ 125 έχασαν τη μάχη, καθώς η Πολιτεία τέθηκε από το βράδυ της Κυριακής σε καραντίνα.

Αξιωματούχοι του τομέα Υγείας σημειώνουν ότι οι ΗΠΑ μπορεί σύντομα να ξεπεράσουν σε μολύνσεις την Κίνα. Την περασμένη εβδομάδα καταγράφονταν στις ΗΠΑ περισσότερα νέα κρούσματα ημερησίως απ’ όσα στην Κίνα κατά την κορύφωση της επιδημίας.

The post Κορονοϊός: Η Ισπανία ξεπέρασε την Κίνα σε απώλειες, με 3.434 νεκρούς. Πρώτος θάνατος ανηλίκου στις ΗΠΑ. Οι θάνατοι διπλασιάζονται ανά 48ωρο σε Μαδρίτη και Λονδίνο appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα