Η αυτοθυσία του ιερέα από την Ιταλία που συγκίνησε τον κόσμο. Έφυγε από τη ζωή από κορονοϊο αφού παραχώρησε τον αναπνευστήρα του σε νεότερο άνδρα

Η παγκόσμια πανδημία του κορονοϊού αναγκάζει τους γιατρούς και τις νοσοκόμες να πάρουν δύσκολες αποφάσεις για το ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει. Είναι η πιο σκληρή απόφαση που θα μπορούσε ποτέ να πάρει κάποιος.

Θετικός στον κορονοϊό, με αυτή ακριβώς την απόφαση βρέθηκε αντιμέτωπος ο 72χρονος Ιταλός ιερέας Ντον Τζουζέπε Μπεραρντέλι. Ο ιερέας αποφάσισε μάλιστα, να βάλει τις ζωές των άλλων πάνω από την δική του, δίνοντας τον αναπνευστήρα του σε έναν νεότερο ασθενή προκειμένου να σωθεί εκείνος.

Ο Μπεραρντέλι έκανε την επιλογή του στις 15 Μαρτίου. Εδώ και 47 χρόνια, υπηρετούσε ως πρωτοπρεσβύτερος

του Κασνίγκο στην μητρόπολη του Μπέργκαμο της Βόρειας Ιταλίας, μία από τις περιοχές που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία του κορονοϊού. Ο Μπεραρντέλι έπασχε από χρόνιο αναπνευστικό πρόβλημα, οπότε η ενορία του είχε αγοράσει έναν αναπνευστήρα για να τον βοηθήσει να το αντιμετωπίσει.

Η κοινότητά του μιλά με τα καλύτερα λόγια για τον ιερέα

Η Κλάρα Πόλι, δήμαρχος της πόλης Φιοράνο, όπου ο Ντον Τζιουζέπε ήταν πάστορας, μίλησε για τον χαρακτήρα του Μπεραρντέλι στην ιταλική εφημερίδα FarodiRoma: «Ένας σπουδαίος άνθρωπος… ήταν πάντα χαρούμενος και γεμάτος ενθουσιασμό, έδωσε ειρήνη και χαρά στις κοινότητές μας. Ήταν ένας ιερέας που άκουγε τους πάντες, ήξερε πώς να ακούσει».

Ένας χρήστης του Twitter από το Σικάγο δήλωσε πως ο Μπεραρντέλι υπήρξε πατρική φιγούρα στα ξαδέρφια του στην Ιταλία, όταν ο πατέρας τους πέθανε. «Πόσο μικρός κόσμος. Η οικογένειά μου στην Ιταλία ήταν πολύ δεμένοι μαζί του» έγραψε. «Ήταν μια πατρική φιγούρα για τα ξαδέρφια μου όταν έχασαν τον πατέρα τους σε νεαρή ηλικία. Ήταν ένας πολύ καλός άνθρωπος και τώρα η οικογένειά μου τον θρηνεί».

Σχολιάζοντας την ανιδιοτελή πράξη του Μπεραρντέλι, ένας νοσηλευτής στον οίκο ευγηρίας του Κάσνιγκο, δήλωσε στην εφημερίδα: «Είμαι βαθιά συγκλονισμένος από το γεγονός ότι ο αρχιεπίσκοπος του Κασνίγκο, Ντον Τζιουζέπε Μπεραρντέλι – για τον οποίο η κοινοτική ενορία είχε αγοράσει έναν αναπνευστήρα – απαρνήθηκε την συσκευή και την έδωσε σε κάποιον νεότερο από αυτόν».

Ιταλία: Μέχρι 5 χρόνια φυλακή για όποιον «σπάσει» την καραντίνα

Εκτός από την αύξηση του προστίμου από 400 έως 3.000 ευρώ για όποιον μετακινείται από το σπίτι του χωρίς μια σημαντική αιτία, η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε στην Ιταλία υιοθέτησε άλλο ένα μέτρο με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας.

Πλέον όποιος έχει ανιχνευθεί με κορονοϊό, το γνωρίζει δηλαδή, και συλλαμβάνεται εκτός της οικείας του, έχοντας διακόψει την καραντίνα του, θα τιμωρείται στο εξής με φυλάκιση από ένα μέχρι πέντε χρόνια, διότι προκαλεί την εξάπλωση της επιδημίας και γίνεται αυτομάτως απειλή για την δημόσια υγεία. Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η ανώτατη διάδοση του ιού στην Ιταλία είναι πολύ πιθανό να σημειωθεί εντός της επόμενης εβδομάδας. Για το λόγο αυτό ο ΠΟΥ συνιστά τη μέγιστη προσοχή στην τήρηση των κανόνων ασφαλείας και πρόληψης.

Ενημερωμένος επί των νέων δεδομένων ο Ιταλός υπουργός αρμόδιος για τις νότιες περιφέρειες, Τζουζέπε Προβεντσάνο, δήλωσε στη δημόσια τηλεόραση της Rai ότι «ο κύριος στόχος, τώρα, είναι να αυξηθούν άμεσα οι κλίνες, στις εντατικές μονάδες θεραπείας των νοσοκομείων της Κάτω Ιταλίας. Από 1.700 που ήταν στην αρχή της επιδημίας, να γίνουν τώρα 3.500. Εργαζόμαστε αδιάκοπα, νυχθημερόν«.

The post Η αυτοθυσία του ιερέα από την Ιταλία που συγκίνησε τον κόσμο. Έφυγε από τη ζωή από κορονοϊο αφού παραχώρησε τον αναπνευστήρα του σε νεότερο άνδρα appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ιταλία, Έφυγε,italia, efyge