Συνάντηση (συν)εργασίας της ΕΔΟΚ με Ιταλούς εισαγωγείς ελληνικού αρνιού

Τηνεπαναβεβαίωση της προτίμησης που δείχνει η ιταλική αγορά στο ελληνικό αρνί υπογραμμίζουνσε συζητήσεις τα στελέχη της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος,μιλώντας για την πρόσφατη συνάντηση που είχε η ΕΔΟΚ με Ιταλούς εισαγωγείςελληνικού αρνιού γάλακτος. Τα δύο μέρη έθεσαν στο τραπέζι τους τρόπους περαιτέρωπροώθησης του ελληνικού αρνιού στην ιταλική αγορά.

Σύμφωναμε τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΔΟΚ:

«Το αρνί

και κατσίκι γάλακτος προωθεί η ΕΔΟΚστα Ιταλικά Σούπερ Μάρκετ

Οι συντονισμένες προσπάθειες που καταβάλλει ηΕΔΟΚ για την προβολή του ελληνικού κρέατος στο εξωτερικό αποδίδουν καρπούς,αρχής γενομένης με το ελληνικό αρνί γάλακτος και την ουσιαστική προώθησή τουστην ιταλική αγορά.

Στις 14 Μαρτίου, τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΔΟΚσυναντήθηκαν στα γραφεία της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος μεΙταλούς εισαγωγείς ελληνικού αρνιού γάλακτος για να εδραιώσουν και ναπροωθήσουν τη μεταξύ τους συνεργασία. Θυμίζουμε ότι η ΕΔΟΚ έκανε γνωστό τοελληνικό αρνί γάλακτος και στα ιταλικά σούπερ μάρκετ με την καμπάνια Meet the Lamb.

Τα σούπερ μάρκετ της γειτονικής χώρας, με τησειρά τους, αναγνωρίζοντας την ποιότητα του ελληνικού κρέατος, ζήτησαν από τουςΙταλούς εμπόρους προμηθευτές τους να συνεργαστούν με την ΕΔΟΚ και από κοινού ναξεκινήσουν προωθητικές δράσεις σε σημεία πώλησης, ώστε το ελληνικό προϊόν να“συστήνεται” απευθείας στον καταναλωτή.

Σημειωτέον ότι έως την έναρξη των δράσεων τουπρογράμματος Meet the Lamb, οΙταλός καταναλωτής δεν είχε την δυνατότητα να αναγνωρίζει αν το αρνί πουαγόραζε είναι ελληνικό η όχι. Πλέον όχι μόνο θα μπορεί να το αναγνωρίζει, αλλάθα το προτιμά, χάρη στην υψηλή του ποιότητα.

Η ΕΔΟΚ εκφράζει την ικανοποίησή της γι’ αυτή τησυνεργασία, και ξεκινά ήδη η διαδικασία του σχεδιασμού, ως ένα κρίσιμο βήμα γιατη σημαντική ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας και την αύξηση των πωλήσεων του ελληνικούαρνιού γάλακτος, προς όφελος της ελληνικής παραγωγής αλλά και εμπορίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα