Ζωγράφισε το Αμύνταιο σε 64 πορτρέτα

Ζωγράφισε το Αμύνταιο σε 64 πορτρέτα19.07.2018Πρόσωπα

«Μεταμορφώνει» την πόλη της μια 18χρονη καλλιτέχνις, που ονειρεύεται να σπουδάσει στη Σχολή Καλών Τεχνών

Από την
Ντόνια Κανιτσάκη

Εξήντα τέσσερα πορτρέτα, με διάφορες εκφράσεις, σχεδιάζει μία 18χρονη από το Αμύνταιο της Φλώρινας, η Κωνσταντίνα Λαζαρίδου, απέναντι από τον σιδηροδρομικό σταθμό Αμυνταίου, αλλάζοντας την όψη της περιοχής. Η εικαστική παρέμβαση βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ ο δήμος «αγκάλιασε» την προσπάθεια του κοριτσιού, έδωσε τη σχετική άδεια και χορήγησε τα υλικά

για τις δημιουργίες.

Η Κωνσταντίνα, ένα ταλαντούχο κορίτσι, μόλις τελείωσε το λύκειο και ετοιμάζεται να δώσει εξετάσεις τον Σεπτέμβριο για τη Σχολή Καλών Τεχνών. «Μέχρι και τη Γ' Γυμνασίου σχεδίαζα μόνη μου. Ξεκίνησα μαθήματα από το λύκειο. Είναι κάτι που μου αρέσει και το αγαπώ» λέει στη «δημοκρατία» η 18χρονη.

Η ιδέα να γεμίσει τον τοίχο με πορτρέτα απέναντι από τον σιδηροδρομικό σταθμό τής ήρθε καθώς ήθελε να μεταμορφώσει την περιοχή. «Αρχικά το συζήτησα με τη μητέρα μου. Η ιδέα την ενθουσίασε. Στη συνέχεια απευθυνθήκαμε στον δήμο. Τους έδειξα κάποια σχέδια σε μικρογραφίες και αμέσως ανταποκρίθηκαν» περιγράφει με ενθουσιασμό. Κάθε πορτρέτο έχει διάσταση 110Χ90 εκ. Τα φτιάχνει σε μουσαμά, κόβει το περίγραμμα και τα κολλάει στον τοίχο, κάνοντας ουσιαστικά ένα κολάζ. Συνολικά θα τοποθετήσει 64 πορτρέτα, σε μήκος περίπου 60 μέτρων.

Κάποια από τα πρόσωπα που σχεδιάζει είναι της φαντασίας της, όμως τα περισσότερα είναι φίλοι, γνωστοί, γείτονες. «Αλλες φορές βλέπω φωτογραφία τους για να κάνω το σχέδιο. Κάποιες άλλες μού ποζάρουν. Αυτό είναι το πιο εύκολο για μένα. Μέσα σε 40 λεπτά έχω έτοιμο το σχέδιο! Αλλους τους ζωγραφίζω χαρούμενους, άλλους λυπημένους, άλλους κάνοντας γκριμάτσες, εκφράσεις που εναλλάσσονται στη ζωή μας» λέει η Κωνσταντίνα, που αποκαλύπτει ότι θα ήθελε να ζωγραφίσει και τον δήμαρχο Αμυνταίου Κωνσταντίνο Θεοδωρίδη.



«Είναι υποχρέωσή μας να “αγκαλιάζουμε” τους νέους ανθρώπους. Το έργο του κοριτσιού μεταμορφώνει την περιοχή και αρέσει στον κόσμο. Αν έχει διάθεση, ευχαρίστως να γίνει και σε άλλα σημεία της πόλης μας» σημειώνει στη «δημοκρατία» ο κ. Θεοδωρίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα