«Γυριστή» Ζάεφ για τους Ελληνες επιχειρηματίες

«Γυριστή» Ζάεφ για τους Ελληνες επιχειρηματίες19.07.2018Πρόσωπα

Πήρε πίσω τις καταγγελίες για χρηματισμό ταραχοποιών

Μάζεψε» άρον άρον ο Ζόραν Ζάεφ τις καταγγελίες περί απόπειρας αποσταθεροποίησης της ΠΓΔΜ με τη συμμετοχή Ελλήνων επιχειρηματιών, προχωρώντας σε μια ομολογουμένως θεαματική κωλοτούμπα.

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός ανέφερε πως δεν υπάρχει ανάγκη να δοθούν στις ελληνικές Αρχές τα έγγραφα με τις έρευνες για τις σχετικές

καταγγελίες, γιατί «πρόκειται για δηλώσεις ατόμων που δεν έχουν επιβεβαιωθεί και ειπώθηκαν στις αστυνομικές Αρχές κατά τη διάρκεια προφορικής συνομιλίας».

Παραδέχεται, δηλαδή, ο Ζάεφ ότι οι καταθέσεις όχι μόνο είναι ανεπιβεβαίωτες, αλλά και τα «στοιχεία» είναι επί της ουσίας εντελώς σαθρά. «Πρόκειται για καταθέσεις ατόμων που τις έδωσαν μετά τις επιθέσεις εναντίον αστυνομικών μπροστά στο Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της οργάνωσης Komiti (σ.σ.: πρόκειται για οργανωμένους οπαδούς της ποδοσφαιρικής ομάδας Βαρντάρ Σκοπίων που ανήκει σε Ρώσο επιχειρηματία)» είπε. «Eκανα αυτά τα σχόλια για να στείλω ένα μήνυμα ότι πρέπει να χτίσουμε φιλία και όχι να δημιουργούμε έδαφος για εξάπλωση της εχθρότητας» κατέληξε... απολογούμενος.

Βίντεο

Κατά τα λοιπά, ο Ζόραν Ζάεφ αντιγράφει τον Αλέξη Τσίπρα με τα γνωστά προπαγανδιστικά βίντεο του Μαξίμου, στην προσπάθειά του να αντιστρέψει το κλίμα στη δική του χώρα και να κάμψει τις ισχυρές αντιδράσεις που δέχεται από την αντιπολίτευση για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο κ. Ζάεφ ανέβασε στο twitter... πανηγυρικό βίντεο για τη συμφωνία, με στιγμιότυπα από τις συναυλίες που διοργάνωσε στα Σκόπια αλλά και από τη συνάντησή του με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ο κ. Ζάεφ έχει όμως σοβαρούς πονοκέφαλους εν όψει του δημοψηφίσματος, κυρίως από το εθνικιστικό VMRO, που απειλεί να τινάξει στον αέρα την όλη διαδικασία, καθώς εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να καλέσει τους πολίτες της γειτονικής χώρας να απέχουν.

Το Σύνταγμα της ΠΓΔΜ επιβάλλει συμμετοχή 50% προκειμένου να είναι έγκυρο το δημοψήφισμα, σε μια χώρα όμως όπου το πολιτικό σύστημα είναι πλήρως ανυπόληπτο, με τα ποσοστά συμμετοχής στις εκλογές να είναι πολύ χαμηλά και με σχεδόν το ένα τέταρτο των ψηφοφόρων να έχει μεταναστεύσει στο εξωτερικό λόγω της φτώχειας που επικρατεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα