Υπάρχει πρόβλημα με τα μακεδονικά προϊόντα, ομολογεί τώρα και ο Νίμιτς

Υπάρχει πρόβλημα με τα μακεδονικά προϊόντα, ομολογεί τώρα και ο Νίμιτς01.03.2019Πρόσωπα

Και ανόητος συμψηφισμός μεταξύ Κύπρου και Συρίας

Οι χειρότεροι φόβοι για τα δεινά που θα ακολουθήσουν μετά την ψήφιση της κατάπτυστης Συμφωνίας των Πρεσπών δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν.

Ο ίδιος ο Μάθιου Νίμιτς, ο επί 20 συναπτά έτη υπεύθυνος για τις διμερείς διαπραγματεύσεις στο Σκοπιανό, ομολόγησε ότι με τη συμφωνία δημιουργούνται

ζητήματα στην εμπορική χρήση του ονόματος «Μακεδονία». Η «δημοκρατία», που είχε προειδοποιήσει εδώ και μήνες για τις «τρύπες» της συμφωνίας, σήμερα, δυστυχώς, επαληθεύεται από τα πλέον επίσημα χείλη.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη, ο κ. Νίμιτς παραδέχτηκε την ύπαρξη ζητημάτων σχετικά με την εφαρμογή της συμφωνίας, όπως οι επιτροπές για τα σχολικά βιβλία. «Μία από τις ανησυχίες είναι ο αλυτρωτισμός, αλλά και η δαιμονοποίηση του γείτονα» είπε, ενώ στη συνέχεια παραδέχτηκε ανερυθρίαστα πως «υπάρχουν ζητήματα στην εμπορική χρήση του ονόματος “Μακεδονία”».

Από την αρχή είχε επισημανθεί ο κίνδυνος που θα αντιμετωπίσουν οι ελληνικές εταιρίες που έχουν προϊόντα με εμπορικό σήμα τη λέξη «Μακεδονία» ή τον προσδιορισμό «μακεδονικό», μια και η συμφωνία φαίνεται ότι διευκολύνει τις επιδιώξεις των Σκοπιανών εις βάρος της Ελλάδας, από τη στιγμή που τους παραχωρείται το όνομα της Μακεδονίας μας.

Την ίδια ώρα αλγεινή εντύπωση προκαλεί ο αδιανόητος συμψηφισμός που επιχείρησε ο απεσταλμένος του ΟΗΕ μεταξύ του Κυπριακού και του πολέμου στη Συρία. «Συγκρίνοντας το Κυπριακό με τη Συρία και μέρη όπου σκοτώνονται άνθρωποι και παιδιά, τι θέλουμε; Μία διαμάχη όπου οι άνθρωποι ζουν μία κανονική ζωή ή έναν πραγματικά θερμό πόλεμο;» είπε επί λέξει, εγείροντας σοβαρά ερωτήματα για το ποιος είναι ο σκοπός πίσω από την ακατανόητη και απαράδεκτη αυτή δήλωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα