Νέος γολγοθάς για τους συνταξιούχους

Νέος γολγοθάς για τους συνταξιούχους01.03.2019Πρόσωπα

Ούτε μια συγγνώμη από τον Πετρόπουλο για τα πολλά λάθη στα αναδρομικά των ειδικών μισθολογίων και την ταλαιπωρία που θα ακολουθήσει

Κυνικά και δίχως καμία αιδώ ομολόγησε την κυβερνητική ανικανότητα και την γκάφα με τον λανθασμένο υπολογισμό στην καταβολή των αναδρομικών των ειδικών μισθολογίων ο αρμόδιος υφυπουργός Τάσος Πετρόπουλος. Μιλώντας για «αναμενόμενα» λάθη, τα οποία εντοπίστηκαν και επιλύονται άμεσα, και δίχως να ζητήσει ούτε μια συγγνώμη, ο κ. Πετρόπουλος -απαντώντας σε κοινοβουλευτική ερώτηση του Νότη Μηταράκη-

ισχυρίστηκε ότι «δεν θα διαταραχθεί η καθημερινότητα» όσων έλαβαν παραπάνω αναδρομικά, διότι η παρακράτηση είναι τμηματική και δεν υπάρχει άμεση αξίωση για τα ποσά.

Δεν του πέρασε μάλλον από το μυαλό ότι οι δικαιούχοι αυτοί είναι πολύ πιθανό να ξοδέψουν τα χρήματα και να μην μπορέσουν να τα επιστρέψουν στη συνέχεια, όταν τους ζητηθούν. Για τον υφυπουργό και την κυβέρνηση η ταλαιπωρία και το άγχος που θα υποστούν οι πολίτες οι οποίοι θα κληθούν να επιστρέψουν εκατοντάδες ή χιλιάδες ευρώ είναι άνευ σημασίας, αποδεικνύοντας ακόμη μια φορά την αδιαφορία και τον εμπαιγμό της Πολιτείας.

Οσο για εκείνους που έλαβαν λιγότερα, ο κ. Πετρόπουλος διαβεβαίωσε -αν και δεν έπεισε πολλούς- ότι ενημερώνονται άμεσα ώστε να τους επιστραφούν αυτά που προβλέπει ο νόμος. Πάντως, όπως αναμενόταν, δεν ανέλαβε την ευθύνη για τα λάθη, παρά ισχυρίστηκε ότι αυτά «οφείλονται στην πολυπλοκότητα του τρόπου υπολογισμού των διαφορών που θα έπρεπε να καταβληθούν». Την ίδια ώρα, αν και ρωτήθηκε μετ’ επιτάσεως τι μέλλει γενέσθαι με τις συντάξεις χηρείας, δεν βρήκε τίποτα ουσιαστικό να απαντήσει.

Κατηγόρησε μόνο τη Ν.Δ. για υποκριτικό ενδιαφέρον. Εφτασε μάλιστα στο σημείο να ισχυριστεί ότι δεν έχει προκύψει κανένα πρόβλημα με τις συντάξεις χηρείας και δεν έχει γίνει ακόμη καμιά περικοπή.

Μίλαγε σε μικρά παιδιά για αυτοκτονίες (!) και φαγητό από σκουπίδια

Σοκ προκάλεσαν τα λόγια του Τάσου Πετρόπουλου -μάλιστα, τα απηύθυνε σε μαθητές δημοτικού (!)- περί ανθρώπων που το 2014 έτρωγαν από τα σκουπίδια με αποτέλεσμα να έχουν εξαφανιστεί από τους κάδους οι γάτες και οι σκύλοι.

Αντί να ζητήσει μια συγγνώμη για τα λάθη στα αναδρομικά ή να ενημερώσει επιτέλους τους Ελληνες πολίτες για τις συντάξεις χηρείας, ο κ. Πετρόπουλος θεώρησε σωστό να ενημερώσει τους μαθητές, που παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση από τα θεωρεία, ότι την περίοδο 2010-2014 οι αυτοκτονίες ήταν στο 7,2%. Μετά προφανώς ήρθε ο Αλέξης Τσίπρας, έγινε ο ίδιος υπουργός και ζούμε όλοι σε έναν αληθινό παράδεισο. Δεν έχει τέλος ο κατήφορος!

Keywords
Τυχαία Θέματα