Ο βουλευτής που διεγράφη τρεις φορές από το ΠΑΣΟΚ!

Ο βουλευτής που διεγράφη τρεις φορές από το ΠΑΣΟΚ!01.03.2019Παρασκήνιο

Ο Β. Κεδίκογλου είχε «πλακώσει» στα χαστούκια τον Στρ. Κόρακα

Από την
Κατερίνα Κανάκη

Υπάρχουν δεκάδες Ελληνες βουλευτές οι οποίοι με τη στάση, τις δηλώσεις ή πολλές φορές την ψήφο τους «έθεσαν εαυτόν εκτός κόμματος», προκαλώντας τη διαγραφή τους από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, με τη σημαία του οποίου είχαν εκλεγεί. Υπάρχει, όμως, ένας βουλευτής που διεγράφη όχι μία ούτε δύο, αλλά τρεις φορές!

Πρόκειται για τον επί σειρά ετών βουλευτή και πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ

Βασίλη Κεδίκογλου, ο οποίος είναι παλιός γνώριμος αυτής της στήλης, γνωστός, μεταξύ πολλών άλλων, και για τα χαστούκια που έδωσε στον Στρατή Κόρακα εντός Βουλής. Ο αντάρτης βουλευτής προκαλούσε συνέχεια πονοκέφαλο στο ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα να αποπέμπεται κάθε φορά με συνοπτικές διαδικασίες, ωστόσο πάντα κατάφερνε να επιστρέφει δριμύτερος και με διάθεση για νέες περιπέτειες. Η πρώτη διαγραφή ήρθε το 1992, λόγω της ρήξης με τον Ανδρέα Παπανδρέου, στον οποίο και άσκησε έντονη κριτική.

Ο τελευταίος τον διέγραψε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, μαζί με τους βουλευτές Ηλία Παπαδόπουλο και Χάρη Καστανίδη, με την αιτιολογία ότι οι δηλώσεις του υπονόμευαν την ενότητα και την πολιτική γραμμή του κόμματος. Ο βουλευτής επανήλθε έναν χρόνο μετά στο ΠΑΣΟΚ, ωστόσο το 1997, με απόφαση αυτή τη φορά του Κώστα Σημίτη, διεγράφη εκ νέου! Κι αυτό διότι κατά την ψηφοφορία του Κρατικού Προϋπολογισμού καταψήφισε τα κονδύλια που αφορούσαν την εθνική άμυνα, τη γεωργία και τις δημόσιες επενδύσεις.

Δεν πέρασε, βέβαια, ούτε χρόνος και ο Βασίλης Κεδίκογλου επανήλθε στο ΠΑΣΟΚ, για να καρατομηθεί για τρίτη και τελευταία φορά το 2000, πάλι από τον Κώστα Σημίτη, ύστερα από λεκτικές κόντρες με συναδέλφους του στο κόμμα. Το κερασάκι στην τούρτα, βέβαια, που οδήγησε στην τρίτη και... φαρμακερή διαγραφή του ήταν ο χαρακτηρισμός «Σαλώμη» για τον βουλευτή Επικρατείας Παρασκευά Αυγερινό, που είχε ως αποτέλεσμα το τέλος της πολιτικής διαδρομής του. Τελικά, η πλανεύτρα της Καινής Διαθήκης παίρνει... κεφάλια και στο ΠΑΣΟΚ!

Keywords
Τυχαία Θέματα