Βουλή: Κάθε κόμμα και πόρισμα για το «Ντυνάν»

Βουλή: Κάθε κόμμα και πόρισμα για το «Ντυνάν»07.11.2018Παρασκήνιο

Στις ευθύνες για τους «τέσσερις» επέμειναν οι συριζαίοι, τα ακριβώς αντίθετα υποστήριξαν Ν.Δ. - ΔΗ.ΣΥ.

Σε παράλληλους μονολόγους εξελίχθηκε η συζήτηση στη Βουλή για την πολύκροτη υπόθεση της ιδιωτικοποίησης του «Ερρίκος Ντυνάν», αφού κάθε κόμμα υποστήριξε τις δικές του θέσεις, χωρίς να υπάρχει καμία σύγκλιση.

Οι συριζαίοι

επέμειναν στον ισχυρισμό ότι οι κύριοι Γεωργιάδης, Λοβέρδος, Αβραμόπουλος και Βορίδης συντελώντας, μέσω νομοθετικών παρεμβάσεων, στην εκχώρηση του «Ερρίκος Ντυνάν» στην τράπεζα Πειραιώς «παραβίασαν το Σύνταγμα και το δημόσιο συμφέρον». Οσο για τη Νέα Δημοκρατία και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, κινήθηκαν σε εντελώς άλλο μήκος κύματος, υποστηρίζοντας πως δεν προκύπτει ευθύνη των πολιτικών προσώπων που διαχειρίστηκαν με οποιονδήποτε τρόπο την υπόθεση του «Ντυνάν». Οι δε βουλευτές της Ν.Δ. στο πόρισμά τους ισχυρίζονται ότι «η κακή οικονομική κατάσταση του νοσοκομείου ήταν αποτέλεσμα της κακοδιαχείρισης από την πλευρά της διοίκησης Μαρτίνη», στην οποία και καταλόγισαν ευθύνες για τη συσσώρευση χρεών, ύψους 300.000.000 ευρώ.

Σε αντίστοιχα συμπεράσματα κατέληξε και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, που απάλλαξε τα πολιτικά πρόσωπα και φυσικά και τον Ανδρέα Λοβέρδο από κάθε ενδεχόμενη ποινική ευθύνη. Οσο για την ελάσσονα αντιπολίτευση, το ΚΚΕ έκανε λόγο για αναγκαία διερεύνηση και απόδοση πολιτικών ευθυνών υπουργών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, εφόσον υπάρχουν, μιλώντας όμως και για «τεράστιες» πολιτικές ευθύνες και της σημερινής κυβέρνησης, «που υλοποιεί πολιτικές που επιβαρύνουν την κατάσταση στην υγεία και ζήτησε το “Ερρίκος Ντυνάν” να γίνει κρατικό».

Υπέρ του πορίσματος της πλειοψηφίας τάχθηκε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Θανάσης Παπαχριστόπουλος, που πρόσθεσε ότι έρχονται και άλλες υποθέσεις, όπως του ΚΕΕΛΠΝΟ και της Novartis. Το Ποτάμι επισήμανε ότι χρειάζεται προανακριτική «αν υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία» και πρόσθεσε ότι ευθύνες πολιτικές υπάρχουν για το «ρουσφετολογικό όργιο» στο «Ερρίκος Ντυνάν», αλλά ποινικές ευθύνες δεν μπορούν να τεκμηριωθούν, ενώ η Ενωση Κεντρώων μίλησε για ευθύνες που «υπάρχουν και πρέπει να αποδοθούν».

Ακολουθεί η δημοσιοποίηση του πορίσματος του ΣΥΡΙΖΑ για τις διαγνωστικές αρθροσκοπήσεις, που θα συζητηθεί στην Εξεταστική την ερχόμενη εβδομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα