Οι «χρυσοί» χορηγοί των αμερικανικών κομμάτων

Οι «χρυσοί» χορηγοί των αμερικανικών κομμάτων07.11.2018Πρόσωπα

Από τη λίστα δεν λείπει ο Σόρος...

Την ώρα που οι κάλπες άνοιξαν στις βαθιά διχασμένες Ηνωμένες Πολιτείες, τα δύο μεγάλα κόμματα μετρούσαν τα δισεκατομμύρια που συγκέντρωσαν για τις ανάγκες του προεκλογικού αγώνα τους από μικρότερους ή μεγαλύτερους χορηγούς. Μάλιστα, το ποσό των $5,2 δισ. που εκτιμάται ότι συγκεντρώθηκε αποτελεί ιστορικό ρεκόρ και είναι μεγαλύτερο τουλάχιστον κατά 35% από το αντίστοιχο ποσό που είχε συγκεντρωθεί στις ενδιάμεσες εκλογές

του 2014!

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ωστόσο, παρουσιάζει το γεγονός ότι περίπου $350.000.000 από το συνολικό ποσό χορηγήθηκαν από μόλις 10 άτομα! Πρώτοι στη λίστα της «χρυσής δεκάδας» των χορηγών είναι το ζεύγος των δισεκατομμυριούχων ιδιοκτητών καζίνου στο Λας Βέγκας, Σέλντον και Μίριαμ Αντελσον.
Πρόκειται για τους μεγαλύτερους χορηγούς του προέδρου Τραμπ, οι οποίοι σε αυτές τις εκλογές έδωσαν $113.000.000! Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Αντελσον πίεσαν τον Ντόναλντ Τραμπ να μεταφέρει την πρεσβεία των ΗΠΑ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ!

Προσφορές

Στην ίδια λίστα των «χρυσών» χορηγών βρίσκεται ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ, ο οποίος έβγαλε από την τσέπη του $38.000.000 για τον αγώνα των Δημοκρατικών, όπως έκανε και ο πολέμιος του Ντόναλντ Τραμπ, Τζορτζ Σόρος, που δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα. Ο Ουγγροαμερικανός κερδοσκόπος-επενδυτής αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους χρηματοδότες των Δημοκρατικών. Σε αυτές τις εκλογές πρόσφερε $17.000.000.

Από την πλευρά του, ο Τζεφ Μπέζος πρόσφερε $10.000.000 στο μη κομματικό ταμείο With Honor Fund, το οποίο εστιάζει στην εκλογή βετεράνων του πολέμου σε κυβερνητικές θέσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα