Παραλήρημα και από τον «κολαούζο» του Ερντογάν

Παραλήρημα και από τον «κολαούζο» του Ερντογάν07.11.2018Ειδήσεις

Ο Μπαχτσελί απείλησε την Ελλάδα και δήλωσε ότι Αιγαίο και Μεσόγειος ήταν «τουρκική λίμνη»

Ρεπορτάζ
Ανδρέας Κούτρας

Εθνικιστικό παραλήρημα σε βάρος της Ελλάδας εκδηλώθηκε από τον ηγέτη των Γκρίζων Λύκων Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Ο σύμμαχος του Ταγίπ Ερντογάν στις εκλογές

έπιασε το νήμα από εκεί που το άφησε ο Τούρκος πρόεδρος και απείλησε ότι «το τουρκικό έθνος θα λιώσει τα κεφάλια των πειρατών», λέγοντας ακόμη ότι το Αιγαίο και η Μεσόγειος ήταν «τουρκική λίμνη».

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του, χθες, ο Μπαχτσελί προειδοποίησε Ελλάδα και Κύπρο να μη δοκιμάζουν τα όρια και την υπομονή της Τουρκίας. «Οσοι θελήσουν να απεμπολήσουν τα δικαιώματα των Τ/Κ και της Τουρκίας πάνω στις φυσικές πηγές ενέργειας της ανατολικής Μεσογείου και παίξουν με τα κυριαρχικά μας δικαιώματα να γνωρίζουν καλά ότι θα πληρώσουν βαρύ τίμημα» υποστήριξε ο ηγέτης του εθνικιστικού κόμματος της Τουρκίας.

Προειδοποίησε επίσης ότι η Τουρκία δεν θα δεχθεί τετελεσμένα και θα τρίξει τα δόντια σε όποιον απειλήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Ως τέτοια, βεβαίως, «βαφτίζει» την ελληνική υφαλοκρηπίδα και μέρος της κυπριακής ΑΟΖ. «Οσοι επιχειρούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα ή περιμένουν να υπαναχωρήσουμε από τα νόμιμα και ιστορικά δικαιώματά μας αργά ή γρήγορα θα καταλάβουν ότι κάνουν λάθος. Δεν είναι δυνατόν να μην τρίξουμε τα δόντια μας απέναντι σε μια γλώσσα που στόχο έχει να απειλήσει τα νόμιμα δικαιώματά μας. Βγάζοντας απέξω την Τουρκία από το Αιγαίο και τη Μεσόγειο, καμία κυριαρχία δεν μπορεί να εδραιωθεί».

Στη γραμμή του Ταγίπ Ερντογάν, ο ηγέτης των εθνικιστών στην Τουρκία χαρακτήρισε «πειρατές» όσους επιχειρούν αυτή τη στιγμή στην ανατολική Μεσόγειο. Σε έντονα προκλητικό ύφος, είπε: «Το τουρκικό έθνος, βγάζοντας τους νέους Μπαρμπαρός Χαϊρεντίν πασάδες, θα λιώσει τα κεφάλια των πειρατών. Αναμένουμε το γεωτρύπανό μας, ο “Πορθητής” και το “Μπαρμπαρός”, με την προστασία του πολεμικού ναυτικού μας, να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους στις περιοχές δικαιοδοσίας μας μέχρι όπου μπορούν να φτάσουν». Μίλησε, τέλος, για «παιχνίδια» των ξένων σε βάρος της Τουρκίας, με στόχο να ανακόψουν τον δρόμο της και να υπονομεύσουν την ελευθερία των Τούρκων στην Κύπρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα