Το «φάε λάδι...» αποδείχθηκε και επιστημονικώς

Το «φάε λάδι...» αποδείχθηκε και επιστημονικώς31.08.2018Διατροφή

Νικά τη στυτική δυσλειτουργία, σύμφωνα με ελληνική έρευνα

Θα μπορούσε το ελαιόλαδο να είναι ο άσος στο μανίκι κάθε άνδρα που θέλει να είναι σεξουαλικά ενεργός έως τα γεράματα; Φυσικά, λένε τώρα οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Αθήνας, που απέδειξαν ότι η κατανάλωση ελαιολάδου σε εβδομαδιαία βάση μπορεί να αποδειχθεί ο καλύτερος σύμμαχος των ανδρών για την επίτευξη μιας υγιούς στύσης. Μάλιστα, μόλις εννέα κουταλιές ελαιολάδου αρκούν για τη μείωση της στυτικής

δυσλειτουργίας κατά 40%, σύμφωνα με τη μελέτη του Πανεπιστημίου της Αθήνας που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρίας στο Μόναχο.

Οπως ανέφερε η Χριστίνα Χρυσοχόου, επιμελήτρια της Α’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Αθήνας, η έρευνα έγινε στην Ικαρία σε δείγμα πάνω από 600 ανδρών 67 ετών, που ακολουθούσαν το μεσογειακό πρότυπο διατροφής (με πολλά φρούτα και λαχανικά, όσπρια, ψάρια και ξηρούς καρπούς, όπως και ελαιόλαδο), και παρατηρήθηκε ότι είχαν λιγότερα προβλήματα ως προς την επίτευξη στύσης, ενώ μερικοί παρουσίαζαν και βελτιωμένες σεξουαλικές επιδόσεις.
Το ελαιόλαδο έχει ήδη τεκμηριωθεί ότι παρέχει πλήθος θετικών επιδράσεων στην υγεία των αιμοφόρων αγγείων και του κυκλοφορικού συστήματος. Επίσης, αυξάνει τα επίπεδα της τεστοστερόνης, κάτι που με τη σειρά του μειώνει τον κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας.

Και λαχανικά

Αξίζει να σημειωθεί ότι το θετικό αποτέλεσμα ενισχυόταν αν οι συμμετέχοντες επίσης περιλάμβαναν στην εβδομαδιαία διατροφή τους 13 μερίδες λαχανικών, έξι φρούτα, τρεις μερίδες ψάρια και δύο μερίδες φασόλια.
«Οι άνδρες που έκαναν μεσογειακή διατροφή καταναλώνοντας αρκετό ελαιόλαδο είδαν τον κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας να μειώνεται κατά 40% στην τρίτη ηλικία» εξήγησε η κυρία Χρυσοχόου και συμπλήρωσε πως οι μικρές αλλαγές μπορούν να έχουν μεγάλα οφέλη για όσους άνδρες επιζητούν μια υγιή σεξουαλική ζωή μέχρι τα γεράματα.

«Ο συγκεκριμένος τρόπος διατροφής κρατά υγιή τα αιμοφόρα αγγεία και μειώνει τον κίνδυνο εκδήλωσης μεταβολικού συνδρόμου, όπως διαβήτη, υπέρτασης και κεντρικού τύπου παχυσαρκίας».
Οι ειδικοί τονίζουν ότι η μεσογειακή διατροφή προσφέρει μια μακροπρόθεσμη βελτίωση στην ερωτική απόδοση των ανδρών, εν αντιθέσει με τα φάρμακα για τη στυτική δυσλειτουργία που έχουν μεσοπρόθεσμη αποτελεσματικότητα και αρκετές ανεπιθύμητες ενέργειες, όπως οι κεφαλαλγίες και οι διαταραχές όρασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα