Αυθαίρετα: Αρχισε... το σόου από ένα κτίσμα στην Αθηνών - Σουνίου

Αυθαίρετα: Αρχισε... το σόου από ένα κτίσμα στην Αθηνών - Σουνίου31.08.2018Παρασκήνιο

Από ένα αυθαίρετο κτίσμα σε δασική έκταση στο παραλιακό μέτωπο Αθηνών - Σουνίου άρχισε η... πολυδιαφημισμένη «επιχείρηση μπουλντόζα» της κυβέρνησης

Ακολούθησαν κτίσματα σε αναδασωτέες εκτάσεις και σε εθνικό δρυμό

στην περιοχή Αγριλέζα, στο πλαίσιο της πρώτης φάσης των κατεδαφίσεων, που περιλαμβάνει συνολικά 22 παραδοτέα κτίσματα.

Πρόκειται για αυθαίρετα, οι ιδιοκτήτες των οποίων τα έχουν παραδώσει στις αρμόδιες Αρχές για να προχωρήσει η κατεδάφιση. Σε αυτά τα 22 συμπεριλαμβάνονται επίσης ορισμένα αυθαίρετα κτίσματα και εγκαταστάσεις στην περιοχή των Δήμων Μαραθώνα και Διονύσου, η διαδικασία κατεδάφισης των οποίων θα αρχίσει την προσεχή Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, η υλοποίηση της πράξεως κατεδάφισης του πρώτου κτίσματος στο παραλιακό μέτωπο Αθηνών - Σουνίου έγινε βάσει της τροπολογίας που παρέχει τη δυνατότητα επέκτασης υφιστάμενων συμβάσεων με σκοπό την παροχή υπηρεσιών κατεδάφισης αυθαίρετων κτισμάτων σε αιγιαλό και δασικές εκτάσεις. Στο πλαίσιο αυτό έγινε, με την άμεση χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, επέκταση της σύμβασης του δεύτερου τμήματος «Εκτέλεση αμετάκλητων αποφάσεων κατεδάφισης αυθαίρετων κατασκευών σε δάση, δασικές και αναδασωτέες εκτάσεις εντός των ορίων των Δήμων Λαυρεωτικής, Σαρωνικού και Κρωπίας».

Οι σχετικές διαδικασίες θα επιταχυνθούν τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, με νέες διαδοχικές προκηρύξεις διαγωνισμών, όπως υπογράμμισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης. «Η πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην επιτάχυνση της κατεδάφισης 3.200 αυθαιρέτων κτισμάτων στην Αττική υλοποιήθηκε με νομοθετικές παρεμβάσεις πριν από λίγες εβδομάδες.

Χθες (σ.σ.: προχθές) άρχισε ο πρώτος κύκλος των κατεδαφίσεων, που περιλαμβάνει 22 παραδοτέα κτίσματα στο παραλιακό μέτωπο Αθηνών - Σουνίου, στην περιοχή Αγριλέζα και στην περιοχή Μαραθώνα - Διονύσου» πρόσθεσε ο υπουργός.

Β. Παπ.

Keywords
Τυχαία Θέματα