«Αλαλούμ» με τα 50.000.000 του Τζ. Σόρος

«Αλαλούμ» με τα 50.000.000 του Τζ. Σόρος26.10.2018Παρασκήνιο

Μαξίμου και Καμμένος διαψεύδουν τον Κοτζιά που είχε πει ότι ο ΥΕΘΑ μίλησε για δωροδοκία από τον σκοτεινό κερδοσκόπο

Σε ευθεία γραμμή το Μέγαρο Μαξίμου και ο Πάνος Καμμένος πάνε να διαψεύσουν τον Νίκο Κοτζιά για την τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, αρνούμενοι ότι κατά τη διάρκειά του έγιναν αναφορές

σε χρηματική βοήθεια 50.000.000 ευρώ από τον Σόρος για το Σκοπιανό και αποδίδοντας εμμέσως τις σχετικές διαρροές στα ΜΜΕ στον τέως υπουργό Εξωτερικών.

Το Μέγαρο Μαξίμου, που όλες τις προηγούμενες ημέρες απέφυγε να πάρει θέση στη διαμάχη Κοτζιά - Καμμένου, χθες και μέσω της «Αυγής» αρχικά έκανε αναφορά σε «ψεκασμένα» σενάρια και σκευωρία με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης. Εν συνεχεία, με ανακοίνωση από το γραφείο του πρωθυπ ουργού αποδίδουν εμμέσως την περιρρέουσα φημολογία περί χρηματισμού από τον Σόρος σε προσπάθεια της Ν.Δ. και του ΚΙΝ.ΑΛ. να εκτρέψουν τη συζήτηση από την πραγματικότητα της υπόθεσης Παπαντωνίου, των μαύρων ταμείων, του χορού των εκατομμυρίων και του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος που οικοδόμησαν.

Σε αυτήν τη γραμμή κινήθηκε και ο υπουργός Aμυνας, καθώς με σχόλιό του στο twitter αρνείται ότι είπε στον τέως ΥΠΕΞ ότι έγινε αποδέκτης χρημάτων από τον σκοτεινό μεγαλοεπενδυτή: «Επειδή τα ορφανά του Σημίτη μετά την παραζάλη τους από την προφυλάκιση Παπαντωνίου έχουν επιδοθεί σε επιχείρηση αντιπερισπασμού πόνου, εδώ και 48 ώρες αναπαράγουν δήθεν αναφορά μου στο υπουργικό για 50.000.000 ευρώ του Σόρος στην κυβέρνηση. Eίναι ψευδές. Απόδειξη... τα πρακτικά και οι παρόντες».

Είχε προηγηθεί άλλο tweet του κ. Καμμένου με δημοσίευμα από το olympia.gr, όπου μεταξύ άλλων σημειώνεται: «Οσον αφορά τον Πάνο Καμμένο, ουδέποτε προέβη σε οποιαδήποτε διαρροή προς οποιοδήποτε πιστόλι της διαπλοκής».

Ο Σπίρτζης

Στον χορό των διαψεύσεων μπήκε και ο Χρήστος Σπίρτζης, αν και στη συνέχεια μάζεψε κάπως την προσωπική του μαρτυρία. «Δεν άκουσα τον Καμμένο να λέει για τον Σόρος» είπε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών. Τη συγκεκριμένη δήλωση του κ. Σπίρτζη διόλου τυχαία αναπαρήγαγε ο Πάνος Καμμένος, όσο και αν ο υπουργός Υποδομών με άλλη δήλωσή του έσπευσε να διευκρινίσει: «Το δεν άκουσα δεν σημαίνει ούτε επιβεβαίωση ούτε διάψευση».

Η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε το βίντεο στον Αρειο Πάγο!

Στην κορυφή της ατζέντας προσπαθούν να διατηρήσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης την κόντρα Καμμένου - Κοτζιά, με αιχμή του δόρατος τη δράση του Τζoρτζ Σόρος.

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Δικαιοσύνης της Ν.Δ. Κώστας Καραγκούνης κατέθεσε στον Αρειο Πάγο το βίντεο με τη συνέντευξη του πρώην υπουργού Εξωτερικών, στην οποία, μεταξύ άλλων, λέει ότι ο υπουργός Αμυνας κατήγγειλε χρηματισμό της κυβέρνησης από τον Σόρος.
Παράλληλα, η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί τη Δικαιοσύνη να ζητήσει την επιστολή Κοτζιά. «Αν όλα αυτά ο κ. Τσίπρας τα θεωρεί “ψεκασμένες θεωρίες συνωμοσίας” του κ. Καμμένου, όπως τα χαρακτήρισε σήμερα η “Αυγή”, να το πει δημοσίως. Σε μια τέτοια περίπτωση, ωστόσο, οφείλει να εξηγήσει με πειστικό τρόπο στους πολίτες γιατί απέπεμψε τον κ. Κοτζιά και επέλεξε να συγκυβερνά με έναν “ψεκασμένο συνωμοσιολόγο”» ανέφερε η Πειραιώς.

Η Ν.Δ. προσπαθεί να βάλει στο «κάδρο» και τον ξάδελφο του πρωθυπουργού Γιώργο Τσίπρα, και θέτει μια σειρά ερωτημάτων με αφορμή σχετικό δημοσίευμα.

«Εμπλέκεται στις ύποπτες υποθέσεις της κυβέρνησης που καταγγέλλει ο κ. Κοτζιάς; Υπάρχουν στην επιστολή του αναφορές στο σκάνδαλο Καμμένου, με την υπόθεση πώλησης των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία;» ρωτά η Ν.Δ.
Από την άλλη, η Φώφη Γεννηματά τόνισε: «Δεν πρόκειται πια για απλές διαρροές, από τη στιγμή που ο ίδιος ο κ. Κοτζιάς σε συνέντευξή του αναφέρθηκε σε καταγγελία υπουργού ενώπιον του πρωθυπουργού και του υπουργικού συμβουλίου για χρηματοδότηση της κυβέρνησής του από τον Σόρος».

Keywords
Τυχαία Θέματα