Θεσσαλονίκη: Μαγνήτης για Πρωτοχρονιά

Θεσσαλονίκη: Μαγνήτης για Πρωτοχρονιά22.12.2017Ρεπορτάζ

Τρίτος δημοφιλέστερος προορισμός (μετά τη Ρώμη και το Μπάνσκο), σύμφωνα με ταξιδιωτική ιστοσελίδα

Στην τρίτη θέση των δημοφιλέστερων προορισμών για την Πρωτοχρονιά βρίσκεται η Θεσσαλονίκη, σύμφωνα

με την ανάλυση της Trivago στις αναζητήσεις των Ελλήνων επισκεπτών στην πλατφόρμα της. Πρώτη στις προτιμήσεις των Ελλήνων ταξιδιωτών είναι η Ρώμη και δεύτερο το Μπάνσκο, ενώ ακολουθούν, μετά τη Θεσσαλονίκη, το Λονδίνο στην τέταρτη θέση, η Αθήνα στην πέμπτη, το Βερολίνο στην έκτη, η Πράγα στην έβδομη, τα Ιωάννινα στην όγδοη, το Παρίσι στην ένατη και το Αμστερνταμ στη δέκατη.

Η Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια γίνεται πόλος έλξης στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς τόσο για Ελληνες επισκέπτες όσο και για ξένους, που προέρχονται κατά κύριο λόγο από τα Βαλκάνια και την Τουρκία.
Σχετικά με τον αριθμό διανυκτερεύσεων, οι Ελληνες ταξιδιώτες θα διαμείνουν κατά μέσο όρο πέντε ημέρες σε όλους τους προορισμούς της λίστας, εκτός από το Μπάνσκο και τα Ιωάννινα, όπου η μέση διάρκεια διαμονής είναι τέσσερις ημέρες.

Τα δεδομένα της συγκεκριμένης έρευνας απορρέουν από αναζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην πλατφόρμα της trivago.gr μεταξύ της 1ης Σεπτεμβρίου 2017 και της 11ης Νοεμβρίου 2017 για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ της 26ης Δεκεμβρίου 2017 και της 1ης Ιανουαρίου 2018. Τα δεδομένα αφορούν αναζητήσεις για δίκλινο δωμάτιο σε όλους τους τύπους καταλυμάτων που είναι καταχωρισμένα στην trivago και με ελάχιστη διάρκεια διαμονής τις τρεις ημέρες. «Προσπαθούμε να βελτιστοποιήσουμε τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιείται η αναζήτηση και η σύγκριση των ξενοδοχείων από τους χρήστες μας.

Κάποιοι επισκέπτονται την πλατφόρμα μας γνωρίζοντας ήδη το κατάλυμα στο οποίο θέλουν να μείνουν, ενώ άλλοι συγκρίνουν ξενοδοχεία μέχρι να βρουν το ιδανικό, σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους. Ελέγχουν τις τιμές, τις φωτογραφίες, τις παρεχόμενες υπηρεσίες, την τοποθεσία κ.λπ. Με αυτόν τον τρόπο οι ταξιδιώτες που χρησιμοποιούν το www.trivago.gr μάς παρέχουν χρήσιμα στοιχεία για τις τάσεις της αγοράς σε περιόδους όπως αυτή της Πρωτοχρονιάς» σημειώνει ο Κωνσταντίνος Καμάρης, country developer της trivago για την ελληνική αγορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα