Χωρίς την αυτεπάγγελτη δίωξη πέρασε τελικά η νέα τροπολογία για τους πλειστηριασμούς!

Χωρίς την αυτεπάγγελτη δίωξη πέρασε τελικά η νέα τροπολογία για τους πλειστηριασμούς!22.12.2017Βουλή

Οι έντονες αντιδράσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ τελικά οδήγησαν τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή να αφαιρέσει από την τροπολογία για την ποινικοποίηση της παρεμπόδισης των πλειστηριασμών την άσκηση αυτεπάγγελτης δίωξης όσων απειλούν συμβολαιογράφους.

Επειτα από αυτό η τροπολογία υπερψηφίστηκε με τις θετικές ψήφους των κομμάτων της συγκυβέρνησης

ΣΥΡΙΖΑ (απουσίαζε ο... αντιφρονών Γιάννης Μιχελογιαννάκης) και ΑΝ.ΕΛ. Η Ν.Δ. τελικά και πάλι επέλεξε τη «σολομώντεια» λύση ψηφίζοντας «παρών», παρά τους υψηλούς τόνους των «γαλάζιων» βουλευτών και συντασσόμενη με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι. Καταψήφισαν η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ και η Ενωση Κεντρώων. Συνολικά ψήφισαν 243 βουλευτές, «ναι» είπαν οι 146, «όχι» οι 35, ενώ «παρών» δήλωσαν 62 βουλευτές.

Η συνεδρίαση εντός της άδειας αίθουσας (!) της Ολομέλειας εξελίχθηκε σε πολιτικό θρίλερ, όπου διακυβεύτηκε η συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ, με ισχυρό παρασκήνιο, εκβιασμούς προς διαφωνούντες συριζαίους και τον Δημήτρη Κουτσούμπα με το ΠΑΜΕ και τη ΛΑ.Ε. του Παναγιώτη Λαφαζάνη να διαδηλώνουν έξω από το κτίριο της Βουλής. Είχε προηγηθεί θυελλώδης «μάζωξη» περίπου 20 «αμφίβολων» βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ παρουσία των αρμόδιων υπουργών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Σταύρου Κοντονή, με τους δύο υπουργούς να τους... βάζουν το πιστόλι στον κρόταφο απειλώντας τους ότι, αν δεν ψηφίσουν, «θα πέσει η κυβέρνηση».

Από την πλευρά του ο κ. Τσακαλώτος τούς ξεκαθάρισε ότι η τροπολογία δεν αποσύρεται και δεν αλλάζει ουσιαστικά γιατί απειλείται η ολοκλήρωση της αξιολόγησης και υπάρχει κίνδυνος για τις τράπεζες, ενώ σε κάποια στιγμή βγήκε από τα ρούχα του λέγοντας προς τους βουλευτές «Γιατί δεν καταλαβαίνετε;». Παρών σε αυτή την έντονη μάζωξη ήταν και ο Νίκος Φίλης, που ζήτησε να γίνει νομοτεχνικη βελτίωση με προσθήκη η οποία να αναφέρεται ρητά στην προστασία της λαϊκής κατοικίας. Ο κ. Τσακαλώτος έφυγε νωρίτερα από τη συνεδρίαση της Κ.Ο. φανερά εκνευρισμένος, ενδεικτικό του εκρηκτικού κλίματος που επικρατούσε, καθώς αρκετοί δεν πείστηκαν και επέμειναν να εκφράζουν διαφωνίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα