Θα καταθέσω ως απλός Ελλην, όχι ως υπουργός!

Θα καταθέσω ως απλός Ελλην, όχι ως υπουργός!08.02.2018Πρόσωπα

Τα πολιτικά πρόσωπα της υπόθεσης Novartis θα πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα του ΥΕΘΑ Π. Καμμένου

Την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης με την πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία ζητά ο Πάνος Καμμένος, παραιτούμενος μάλιστα από κάθε προνομιακή διάταξη για τους υπουργούς, ώστε να μη μείνει καμία σκιά στο

θέμα.

Η σχετική δικογραφία φέρεται ότι έχει πάρει τον δρόμο από την εισαγγελία διαφθοράς στη Βουλή, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο τέλεσης του αδικήματος της απιστίας από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας.

Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της εξέλιξης αυτής, ο κ. Καμμένος έστειλε επιστολή στην Ελένη Τουλουπάκη, αντιεισαγγελέα Εφετών και εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος - Εγκλημάτων Διαφθοράς Αθηνών.

«Διά του Τύπου ενημερώνομαι ότι χθες σε ερώτηση δημοσιογράφου για την πρόοδο της υπόθεσης πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία φέρεται να απαντήσατε ότι η υπόθεση αυτή θα αποσταλεί στη Βουλή ή κατά άλλους την έχετε ήδη στείλει στη Βουλή, γεγονός που διαψεύδει και η Βουλή και το υπουργείο Δικαιοσύνης» σημειώνει στην επιστολή του ο υπουργός Εθνικής Αμυνας.

«Εγώ το ζήτησα»

Οπως προσθέτει στη συνέχεια, «επειδή καλώς γνωρίζετε ότι α) εγώ ζήτησα τη διερεύνηση της υπόθεσης διά της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης και της Ομάδας Εσωτερικών Υποθέσεων με άμεση κοινοποίηση όλων των στοιχείων προς εσάς και β) διότι αυτή η «πώληση» ουδέποτε έγινε, με ευθύνη άλλων και πάντως όχι του ΥΕΘΑ».

Για τους λόγους αυτούς, όπως γράφει στην επιστολή του, ζητά, παρόλο που το δικαιούται από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών: α) τη μη εφαρμογή ευεργετικών διατάξεων για τους εν ενεργεία υπουργούς και β) τη συνέχιση της διεξαγωγής από την κυρία Τουλουπάκη της εν λόγω έρευνας. «Σας δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά ότι βρίσκομαι στη διάθεσή Σας να καταθέσω ως απλός Ελλην πολίτης για να διευκολύνω την έρευνά Σας, ώστε αυτή να προχωρήσει άμεσα» καταλήγει ο κ. Καμμένος, σε πλήρη αντίστιξη με τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση της Novartis και επί δύο ημέρες τώρα ζητούν μόνο τη δίωξη των μαρτύρων που τους κατονόμασαν και απειλούν τους πάντες...

Keywords
Τυχαία Θέματα