Novartis: Εδωσε πολιτικούς και το FBI

Novartis: Εδωσε πολιτικούς και το FBI08.02.2018Παρασκήνιο

Καταιγισμός αποκαλύψεων για το σκάνδαλο της Novartis που συγκλονίζει το πανελλήνιο

Τι δηλώνει στη «δημοκρατία» ο δικηγόρος των τριών προστατευόμενων μαρτύρων στις ΗΠΑ Παύλος Σαράκης

Εγγραφo-φωτιά για Στουρνάρα! Η σύζυγός του διαψεύδει... επιβεβαιώνοντας ότι είχε πελάτη την αμαρτωλή εταιρία

Η

Θέση μας: Το παράδειγμα του Καμμένου

Διαβάστε αναλυτικά:

►Μαρτυρία-φωτιά εμπλέκει και το ζεύγος Στουρνάρα►Γκάφα Πολάκη «έκαψε» τους μυστικούς μάρτυρες!►Να δοθεί στη δημοσιότητα όλη η δικογραφία ζητά ο Κ. Φρουζής►Στο στόχαστρο των εισαγγελέων και άλλα «ύποπτα» πρόσωπα►Κυριάκος Μητσοτάκης: Να δοθούν στο φως όλα τα στοιχεία, αλλά χωρίς κουκούλες!►Συμμετοχή και των τροϊκανών (;) που... υπερασπίζεται ο Αδωνις►Μέγα φιάσκο με την Εθνική Ασφαλιστική►Νέος «τσάρος» στη Γερμανία ο Ολαφ Σολτς►Βασίλειο της κάνναβης θέλει να κάνει την Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ!►«Κούρεμα» σταθμός σε οφειλέτη

Καταιγισμός αποκαλύψεων! Τι αναφέρει στη «δημοκρατία» ο δικηγόρος των τριών προστατευόμενων μαρτύρων Π. Σαράκης

Και οι τρεις μάρτυρες που εξέτασε το FBI κατονόμασαν πολιτικά πρόσωπα στην Ελλάδα! Την αποκάλυψη αυτή κάνει στη «δημοκρατία» ο δικηγόρος τους Παύλος Σαράκης, υπενθυμίζοντας ότι το κουβάρι της υπόθεσης Novartis ξεκίνησε στις ΗΠΑ από τους πελάτες του.

Οπως τονίζει ο κ. Σαράκης, τα πολιτικά πρόσωπα που κατονομάζουν είναι ορισμένα από τα 10 στα οποία έχουν αναφερθεί οι τρεις μάρτυρες που εξετάστηκαν στην Ελλάδα. Αυτό που υποστήριξαν, μάλιστα, οι πελάτες του γνωστού δικηγόρου είναι ότι η εταιρία Novartis χειραγωγούσε τις αποφάσεις των συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων!

Οι καταθέσεις αυτές δεν περιλαμβάνονται στη δικογραφία που εστάλη στη Βουλή, καθώς δεν έχουν αποσταλεί στην Ελλάδα από τις αρμόδιες αμερικανικές Αρχές.
Την ίδια ώρα, πραγματικό ίλιγγο προκαλούν τα αποσπάσματα των επίμαχων καταθέσεων των προστατευόμενων μαρτύρων με τους κωδικούς «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση» που βλέπουν σταδιακά το φως τη δημοσιότητας, παραπέμποντας σε ένα πρωτοφανές πολιτικό θρίλερ. Ειδικότερα, ο «Μάξιμος Σαράφης» καταθέτει ανατριχιαστικές λεπτομέρειες εμπλέκοντας τους Δημήτρη Αβραμόπουλο, Αδωνι Γεωργιάδη, Ανδρέα Λοβέρδο, Ευάγγελο Βενιζέλο και Δημήτρη Λιντζέρη.

Οσον αφορά τον κ. Αβραμόπουλο, ο μάρτυρας έχει καταθέσει ότι μόνο για την παραγγελία των εμβολίων για τον ιό H1N1 ο τότε υπουργός Υγείας «αποκλείεται να έλαβε δώρο ποσό κάτω των 200.000 ευρώ». Αναφέρεται, επίσης, σε «σκάνδαλο» στον μοριακό έλεγχο του αίματος για τον ιό HIV, «το μεγαλύτερο», κατά τη γνώμη του, στον χώρο της Υγείας. «Αφορούσε τον διαγωνισμό του υπουργείου Υγείας για τον μοριακό έλεγχο αίματος για τον ιό HIV επί υπουργίας Αβραμόπουλου.

Τα συγκεκριμένα διαγνωστικά τεστ τα διαθέτουν μόνο οι εταιρίες α) Roche και β) Chiron, που ανήκει στον όμιλο Novartis», ενώ σε άλλο σημείο υποστηρίζει πως «θεωρώ αδύνατο στη συγκεκριμένη περίπτωση να δόθηκε μίζα κάτω του ποσού των 40.000.000 ευρώ».
Για τον Ανδρέα Λοβέρδο κατέθεσε ότι βοήθησε στην τιμολόγηση συγκεκριμένων φαρμάκων με τη βοήθεια της εταιρίας Prestige και των δημοσιογράφων της εφημερίδας «Το Βήμα» Νίκου Χασαπόπουλου (κουμπάρος του Ανδρέα Λοβέρδου) και Ελενας Φυντανίδου.

«Η συγκεκριμένη εταιρία έλαβε από τη Novartis Ελλάς έργα συνολικού ύψους 200.000 ευρώ σε διάρκεια μιας διετίας προκειμένου, μεταξύ άλλων, α) να προωθηθεί σε επίπεδο δημοσιότητας η κατ' εξαίρεση τιμολόγηση των ανωτέρω φαρμακευτικών προϊόντων μέσα στον Αύγουστο του 2011, β) να καλλιεργηθεί η θετική πολιτική εικόνα του Ανδρ. Λοβέρδου, γ) να καλλιεργηθεί ομοίως η θετική εικόνα του Κων. Φρουζή ως υποψηφίου για την προεδρία του ΣΦΕΕ (έγινε πρόεδρος τον Μάρτιο 2012).

Θεωρώ ότι το ύψος του δώρου που έλαβε για τη συγκεκριμένη περίπτωση ο Λοβέρδος δεν είναι κάτω του ποσού των 200.000 ευρώ συνολικά». Αναφορικά με τον Αδωνι Γεωργιάδη, τονίζει ότι «χρησιμοποιούσε ως μέθοδο ξεπλύματος των χρημάτων που λάμβανε ως δώρα από τη Νovartis εκδοτικές του δραστηριότητες, καθώς και υπηρεσίες προβολής μέσω τηλεπωλήσεων», ενώ τον Δ. Λιντζέρη τον ονομάζει «ταμία» του Βαγγέλη Βενιζέλου. «Για όλες τις εξυπηρετήσεις που προσέφερε στη Novartis, στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων του, ο κ. Λιντζέρης αποκλείεται να έλαβε ως δώρο ποσό κάτω των 200.000 ευρώ» κατέθεσε o μάρτυς.

Keywords
Τυχαία Θέματα