Κυριάκος Μητσοτάκης: Να δοθούν στο φως όλα τα στοιχεία, αλλά χωρίς κουκούλες!

Κυριάκος Μητσοτάκης: Να δοθούν στο φως όλα τα στοιχεία, αλλά χωρίς κουκούλες!08.02.2018ΝΔ

Βγάλτε τις κουκούλες, φέρτε όλα τα στοιχεία για την υπόθεση Novartis στο φως: Το μήνυμα αυτό έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς την κυβέρνηση αλλά και προς τη Δικαιοσύνη, στην πρώτη -και ιδιαίτερα σκληρή- παρέμβαση που έκανε για το θέμα.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπερασπίστηκε

τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα και έστρεψε πρώτα τα πυρά της κριτικής στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Ο κ. Τσίπρας και οι συνεργοί του οδηγούν τη χώρα σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια. Το βλέπουμε και στην υπόθεση της Novartis. Η κυβέρνηση επιδιώκει να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από το τέταρτο Μνημόνιο και τα νέα μέτρα που έχει ήδη υπογράψει» τόνισε. Ως προς τους μάρτυρες, πήρε ξεκάθαρα θέση κατά του καθεστώτος προστασίας τους: «Σε μια δημοκρατία η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να φοράει κουκούλα απέναντι σε εκπροσώπους του ελληνικού λαού. Απαιτώ την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης της Novartis. Ολα να έρθουν στο φως, αλλά χωρίς κουκούλες. Δεν πρόκειται να δεχτώ να συκοφαντείται μια ολόκληρη παράταξη, αλλά και να σύρεται στη λάσπη ο δημόσιος βίος της χώρας από τρεις κουκουλοφόρους χωρίς ονοματεπώνυμο» είπε στη δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης.

Κάνοντας λόγο για «βρόμικη επιχείρηση», ο πρόεδρος της Ν.Δ. είπε πως όσοι μετέχουν σε αυτή «να ξέρουν ότι θα λογοδοτήσουν σύντομα ενώπιον του ελληνικού λαού αλλά και της ελληνικής Δικαιοσύνης». Πρόσθεσε, δε, ότι «όπως μας έχει διδάξει η Ιστορία αυτού του τόπου, οι δημοκρατικοί θεσμοί είναι πολύ πιο ισχυροί από αυτούς που επιδιώκουν να τους υπονομεύσουν. Το κράτος δικαίου πάντα επιβάλλεται στο παρακράτος. Και είμαι απολύτως βέβαιος ότι αυτό θα συμβεί και αυτή τη φορά».

«Ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί με την ανακοίνωσή του για το σκάνδαλο της Novartis να εκφοβίσει τους μάρτυρες, τους εισαγγελείς, τους δικαστικούς και εν τέλει την ελληνική Δικαιοσύνη» απάντησε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Keywords
Τυχαία Θέματα