Ο Μητσοτάκης ετοιμάζει ανασχηματισμό στη Ν.Δ.

Ο Μητσοτάκης ετοιμάζει ανασχηματισμό στη Ν.Δ.29.01.2019ΝΔ

Η μετεγγραφή του Ψαριανού και οι νέες αφίξεις στα ψηφοδέλτια

Σε «πονοκέφαλο» εξελίσσεται για την ηγεσία της Ν.Δ. η υπόθεση της αναμενόμενης μετεγγραφής του Γρηγόρη Ψαριανού, μετά και το «παρών» που δήλωσε κατά την ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η μετακίνηση του ανεξάρτητου βουλευτή στην Πειραιώς θεωρείται σίγουρη και θα ανακοινωθεί είτε το επόμενο διάστημα είτε μετά την προκήρυξη των εκλογών, ωστόσο είναι επίσης δεδομένο πως

δεν τον περιμένουν «με ανοιχτές αγκάλες» όλα τα στελέχη του κόμματος.

Εκτός από τον προερχόμενο από το Ποτάμι Χάρη Θεοχάρη, που, ενώ συμφωνούσε με τις Πρέσπες, τελικά τις καταψήφισε για να μείνει στο «μαντρί» της Ν.Δ., είναι απορίας άξιον πώς θα ανεχθούν τον Γρηγόρη Ψαριανό, εντός της «γαλάζιας» παράταξης, τα στελέχη που σθεναρά αντιστάθηκαν στην προδοσία και ήδη στις ιδιωτικές τους συζητήσεις εκφράζουν τη δυσφορία τους για τη συγκεκριμένη συνεργασία.

Αλλαγές

Στο μεταξύ, στην Πειραιώς ετοιμάζονται να ανακοινώσουν αλλαγές στον κομματικό μηχανισμό, καθώς θα αντικατασταθούν οι γραμματείς που θα είναι υποψήφιοι βουλευτές, ενώ ταυτόχρονα θα δημοσιοποιηθεί σε ποιους τομείς της Αττικής θα είναι υποψήφιοι οι εν ενεργεία βουλευτές.
Μεταξύ άλλων, θα παραιτηθούν από τις γραμματείες όπου προΐστανται οι Βασίλης Σπανάκης, Τάσος Γαϊτάνης και Γιάννης Καλλιάνος, οι οποίοι θα είναι υποψήφιοι στον Νότιο Τομέα, οι Ζωή Ράπτη, Βασίλης Ξυπολυτάς και Μανώλης Γραφάκος, που θα πολιτευτούν στον Βόρειο Τομέα, και ο Γιώργος Κώτσηρας, ο οποίος θα κατέβει στη Δυτική Αττική.

Διαφοροποιήσεις θα υπάρξουν και στο επικοινωνιακό επιτελείο, δεδομένου ότι θα αποχωρήσουν οι δύο αναπληρωτές εκπρόσωποι Τύπου Νίκος Ρωμανός και Κωνσταντίνος Κυρανάκης, οι οποίοι θα είναι υποψήφιοι στον Βόρειο και τον Νότιο Τομέα Αθηνών, αντίστοιχα. Αντίθετα, προς το παρόν, παραμένει στη θέση της η εκπρόσωπος Τύπου Μαρία Σπυράκη, η οποία επίσης θα πολιτευτεί, στην Α΄ Θεσσαλονίκης. Στην επικοινωνιακή ομάδα ενδεχομένως να ενταχθεί ο γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» Γιάννης Μαστρογεωργίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν σκοπεύει να ανακοινώσει πάντως τώρα το σύνολο των υποψήφιων βουλευτών που θα στελεχώσουν τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια, καθώς δεν θέλει να υπάρξουν τυχόν «διαρροές» δυσαρεστημένων στελεχών προς άλλα κόμματα της Κεντροδεξιάς.
Στο μεταξύ, η ΟΝΝΕΔ καλεί σήμερα για εξηγήσεις την ΟΝΝΕΔ Ημαθίας που σε ανακοίνωσή της έκανε χρήση της λέξης «προδότες», αναφερόμενη σε όσους ψήφισαν τη Συμφωνία των Πρεσπών, όρο με τον οποίο έχει διαφωνήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα