Συνεχίζεται η κόντρα για τη σκοπιανή «εξαγορά»

Συνεχίζεται η κόντρα για τη σκοπιανή «εξαγορά»11.10.2018Παρασκήνιο

Εμμένει η Ν.Δ. στο ζήτημα της εξαγοράς της σκοπιανής εταιρίας ενέργειας EDS από τη ΔΕΗ, ζητώντας μάλιστα την κατάθεση της έκθεσης αποτίμησης του ανεξάρτητου συμβούλου στη Βουλή

Ο «γαλάζιος» τομεάρχης Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, καταγγέλλοντας μεθοδεύσεις από την πλευρά της κυβέρνησης, τη ρώτησε για ποιον λόγο η ζημιογόνος ΔΕΗ εξαγόρασε την επίσης ζημιογόνο εταιρία του αντιπροέδρου

της κυβέρνησης των Σκοπίων, με τίμημα 5.000.000 ευρώ.

Απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, ο υπουργός Ενέργειας χαρακτήρισε απολύτως θεμιτή την εξαγορά της εταιρίας, επιρρίπτοντας μάλιστα ευθύνες στη Ν.Δ. ότι ανακινεί το θέμα στην προσπάθειά της να δημιουργήσει κλίμα.

Αρνηση Σταθάκη

Την ίδια ώρα ο κ. Σταθάκης, απαντώντας μέσω κοινοβουλευτικού εγγράφου στο σχετικό αίτημα του Γιάννη Μανιάτη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αρνήθηκε να δώσει στη δημοσιότητα την εισήγηση για την εξαγορά της EDS, λέγοντας πως όποιος θέλει να τη δει μπορεί να τη βρει μόνος του από τη ΔΕΗ.

Συνέχισε δε λέγοντας πως η εξαγορά έγινε στο πλαίσιο ισχυροποίησης της ΔΕΗ στην περιφερειακή αγορά ηλεκτρισμού. «Η ΔΕΗ είναι μια εταιρία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο, στις επενδυτικές επιλογές της οποίας δεν παρεμβαίνει η κυβέρνηση», ισχυρίστηκε ο υπουργός Ενέργειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα