Ο «άρχοντας της νύχτας» μάγεψε το Ηρώδειο!

Ο «άρχοντας της νύχτας» μάγεψε το Ηρώδειο!11.10.2018Πρόσωπα

Δεν έπεφτε καρφίτσα στη συναυλία του Τόλη Βοσκόπουλου, που γιόρτασε 60 χρόνια καριέρας με μια μεγαλειώδη βραδιά

Από τη
Γιώτα Βαζούρα

Μόνο ένας θρόνος έλειπε προχθές στο Ηρώδειο για τον «άρχοντα του ελληνικού τραγουδιού», τον Τόλη Βοσκόπουλο. Ο δημοφιλής ερμηνευτής, που γιόρτασε τα 60 χρόνια καριέρας του σε μια μεγαλειώδη βραδιά, απέδειξε όχι μόνο ότι μπορεί να «αλώσει» το ρωμαϊκό ωδείο, αλλά και να γεφυρώσει σε αυτό «λαό και Κολωνάκι».

Διότι, μπορεί στις πρώτες θέσεις του Ηρωδείου να βρέθηκαν εκλεκτά και υψηλά πρόσωπα της ελληνικής κοινωνίας, ωστόσο ήταν τα πάνω διαζώματα και ο κόσμος τους εκείνος που έδωσε τον παλμό σε μια συναυλία στο τέλος της οποίας όλοι παραμιλούσαν.

Η εκδήλωση, η οποία αρχικώς ήταν προγραμματισμένη για τις 30 Σεπτεμβρίου αλλά αναβλήθηκε λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, έγινε την περασμένη Τρίτη σε ένα Ηρώδειο όπου πραγματικά δεν έπεφτε καρφίτσα.

Στα λευκά

Ντυμένος στα λευκά, ο Τόλης Βοσκόπουλος βγήκε στη σκηνή γύρω στις 21.25, μετά τη θερμή μουσική υποδοχή που του έκαναν ο σολίστας Μανώλης Καραντίνης στο μπουζούκι, ο Θανάσης Βασιλόπουλος στο κλαρίνο και η πολυμελής ιστορική φιλαρμονική του Γαστουρίου της Κέρκυρας «Ομόνοια», που τον πλαισίωναν. «Θέλω να κάνω μια αναφορά στη σημερινή μου εμφάνιση στον ιερό αυτόν χώρο. Δεν είναι από την απλότητα που με διακρίνει, αλλά δεν το φανταζόμουν ποτέ ότι θα βρισκόμουν εδώ» είπε ο «κουρσάρος της νύχτας», κάνοντας τους χιλιάδες παρευρισκομένους να ξεσπάσουν σε χειροκροτήματα. «Δεν σας εύχομαι καλή διασκέδαση. Σας την υπόσχομαι» συνέχισε ο ίδιος, ζητώντας παράλληλα συγγνώμη από το κοινό για τη δυσκολία των κινήσεών του στη σκηνή, μια και προ ημερών είχε ένα μικρό ατύχημα στη σκάλα του σπιτιού του και χτύπησε το πόδι του.



Προτού αρχίσει να τραγουδάει, μάλιστα, ο Τόλης Βοσκόπουλος ευχαρίστησε θερμά τον φίλο του Δημήτρη Μελισσανίδη (τον πρόεδρο του ομίλου Aegean) και τον γιο του Γιώργο, στους οποίους ανήκε και η ευθύνη της διοργάνωσης της συναυλίας. Η οικογένεια Μελισσανίδη -μαζί, φυσικά, ήταν και η σύζυγος του Δημήτρη Τζένη- βρέθηκε στην πρώτη σειρά του Ηρωδείου.

Φυσικά, από εκεί δεν θα μπορούσε να λείπει ο εκδότης και συγγραφέας Σάββας Καλεντερίδης, ο οποίος «έτρεξε» το εγχείρημα και υπήρξε η «ψυχή» της μοναδικής αυτής βραδιάς. Ακόμη, στο ρωμαϊκό ωδείο βρέθηκαν ο Νάσος Παπαργυρόπουλος, ο Γιώργος Λιάνης, η Δήμητρα-Λιάνη Παπανδρέου, η ηθοποιός Ντορέττα Παπαδημητρίου -η συμπρωταγωνίστρια του Τόλη Βοσκόπουλου στην επερχόμενη παράσταση «Μαριχουάνα Στοπ!»-, η Μαριγώ Λεμού, η Μαρία Μπεκατώρου, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, η Νατάσα Παζαΐτη-Καραμανλή και η Λουκίλα Καρρέρ με τον Μίμη Πλέσσα.
Ο γνωστός συνθέτης, μάλιστα, χάρισε στο κοινό μία από τις καλύτερες στιγμές της βραδιάς, όταν ανέβηκε στη σκηνή και κάθισε στο πιάνο συνοδεύοντας τον ερμηνευτή σε τραγούδια όπως «Γλυκά πονούσε το μαχαίρι».
«Εμείς οι δυο είμαστε ένα» είπε ο ερμηνευτής για εκείνον, μνημονεύοντας τη συνεργασία τους.



Χαρακτηριστικό είναι πως σε όλη τη συναυλία τα σχόλια των θεατών ήταν θερμά. «Φέρτε έναν θρόνο στον Τόλη», «Αρχοντα, σε αγαπάμε», «Είσαι ανεπανάληπτος», «Η Λαχαναγορά σε αγαπάει» ήταν μερικά από όσα ακούστηκαν από τα χείλη των φανατικών θαυμαστών του, οι οποίοι δεν σταματούσαν να τον απαθανατίζουν με το κινητό τους τηλέφωνο, καταγράφοντας τις μοναδικές αυτές στιγμές. Το πρόγραμμα περιελάμβανε όλες τις μεγάλες επιτυχίες του, όπως «Το φεγγάρι πάνωθέ μου», «Δεν θέλει απόψε άνθρωπο να δει», «Πριν χαθεί το όνειρό μας», «Ανεπανάληπτος», «Πόλη πεντάμορφη», «Δεν με νοιάζει», «Αγωνία», «Κι εσύ θα φύγεις», «Τα λόγια είναι περιττά», καθώς και πολλά ακόμη, που ακούστηκαν σε μια βραδιά που ολοκληρώθηκε γύρω στις 11.30, με το κοινό να παραληρεί.

Μια ανθοδέσμη από την κόρη του

Από το πλευρό του Τόλη Βοσκόπουλου δεν έλειψαν, φυσικά, η σύζυγός του Αντζελα Γκερέκου και η κόρη του Μαρία. Μάλιστα, από τη στιγμή που άρχισε η συναυλία η Αντζελα Γκερέκου δεν σταμάτησε να χειροκροτά, να τραγουδά και να λικνίζεται ρυθμικά την ώρα που η κόρη της δίπλα της κατέγραφε τη βραδιά, με το κινητό της τηλέφωνο. Μάλιστα, στο τέλος της συναυλίας η γλυκιά νεαρή ανέβηκε στη σκηνή και έδωσε στον πατέρα της μια πανέμορφη ανθοδέσμη. Εκείνος την πήρε στα χέρια του βαθιά συγκινημένος από την κίνηση που έκανε το «αστέρι» της ζωής του και στη συνέχεια έφυγαν μαζί αγκαλιασμένοι από το Ηρώδειο.

Keywords
Τυχαία Θέματα