Υπερταμείο: Τα μαζεύουν χωρίς να... απαντήσουν!

Υπερταμείο: Τα μαζεύουν χωρίς να... απαντήσουν!11.10.2018Οικονομία

Για μεταβιβάσεις 10.119 ακινήτων

Με καθυστέρηση εβδομάδων και χωρίς να έχουν απαντηθεί κρίσιμα ερωτήματα, κυρίως για τη σπουδή με την οποία το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) αποφάσισε στα μέσα Ιουνίου να μεταβιβαστούν στο Υπερταμείο 10.119 κρατικά ακίνητα χωρίς στοιχειώδη έλεγχο, το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να περάσει στην αντεπίθεση.

Με χθεσινή ανακοίνωση υποστηρίζει πως δεν έχει

οριστικοποιηθεί η μεταβίβαση των ακινήτων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, μνημεία, ακόμα και λίμνες (!), και πως θα γίνει έλεγχος από τα αρμόδια υπουργεία.

Στην υπουργική απόφαση που υπογράφει ο Ευκλ. Τσακαλώτος αναφέρεται πως εξαιρούνται ακίνητα όπως «αιγιαλοί, παραλίες και παρόχθιες εκτάσεις, υγρότοποι, περιοχές Ramsar, περιοχές Natura, αμιγώς δασικές εκτάσεις, κοινόχρηστοι χώροι κ.λπ.».

Υπήρξε έλεγχος;

Εξαιρούνται, επίσης, «όλα όσα είναι προορισμένα για την εξυπηρέτηση δημόσιων, δημοτικών, κοινοτικών ή θρησκευτικών σκοπών. Στην ανακοίνωση του υπουργείου δεν ξεκαθαρίζεται, όμως, ούτε το ποια υπουργεία έχουν αναλάβει τον έλεγχο των ακινήτων, ούτε το πότε θα ολοκληρωθεί. Η κυβέρνηση δεν έχει έως σήμερα απαντήσει στο στοιχειώδες ερώτημα: Γιατί δεν υπήρξε έλεγχος των ακινήτων πριν από την απόφαση των 80 σελίδων που πήρε το ΚΥΣΟΙΠ; Γιατί δεν έγινε εγκαίρως η αντιπαραβολή και η ταυτοποίηση των ακινήτων;

Keywords
Τυχαία Θέματα