Συναγερμός για Αφγανό στην Αντιτρομοκρατική

Συναγερμός για Αφγανό στην Αντιτρομοκρατική 29.01.2018Αστυνομικά

Κατείχε πυροκροτητές, κοιμόταν σε υπό κατάληψη κτίρια και πρόσφατα ανέπτυξε σχέσεις με αντιεξουσιαστές

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Αντιτρομοκρατική μετά τη σύλληψη ενός Αφγανού, ο οποίος το βράδυ του Σαββάτου έκοβε βόλτες στο κέντρο της Αθήνας, έχοντας στην κατοχή του πυροκροτητές και πλαστές ταυτότητες.

Οι

αστυνομικές Αρχές ερευνούν τις επαφές του αλλοδαπού με άτομα από τον χώρο των αναρχικών, καθώς αμέσως μετά τη σύλληψή του η είδηση αναπαράχθηκε στην αντιεξουσιαστική ιστοσελίδα indymedia.

Η σύλληψη του νεαρού, ο οποίος υποστηρίζει πως είναι αφγανικής καταγωγής, έγινε αργά το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή του Λυκαβηττού, όταν ο ίδιος αρνήθηκε να πληρώσει τον λογαριασμό σε εστιατόριο στο οποίο βρισκόταν. Στην περιοχή κλήθηκε η Αστυνομία. Λίγη ώρα αργότερα έφτασε στο σημείο περιπολικό, με το οποίο ο αλλοδαπός μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων, ενώ στο σημείο έσπευσε και κλιμάκιο της Κρατικής Ασφάλειας.

Ο νεαρός Αφγανός περιφερόταν στους δρόμους της Αθήνας ως άστεγος και τις νύχτες αναζητούσε καταφύγιο σε υπό κατάληψη κτίρια που φιλοξενούν πρόσφυγες και μετανάστες.

Πλαστές ταυτότητες

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθείς έκρυβε πάνω από 50 πυροκροτητές, ηλεκτρικούς και ηλεκτρονικούς, καθώς και πολλές πλαστές ταυτότητες. Μάλιστα, ο Αφγανός έχει απασχολήσει ξανά τις Αρχές, καθώς κατά το παρελθόν είχε συλληφθεί για διάφορα μικροαδικήματα, ανάμεσά τους και παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.

Στις προηγούμενες συλλήψεις του είχε δηλώσει διαφορετικά ονόματα και εθνικότητες, ενώ τις τελευταίες δέκα ημέρες είχε τεθεί υπό διακριτική παρακολούθηση από την Κρατική Ασφάλεια, μια και είχαν επισημανθεί επαφές με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι για τον αλλοδαπό έχει εκδοθεί απόφαση για χορήγηση ασύλου σε αίτηση πρώτου βαθμού, από την υπηρεσία Διεθνούς Προστασίας. Ο Αφγανός κρατείται και ανακρίνεται στην Αντιτρομοκρατική και μέχρι στιγμής αρνείται να δώσει οποιαδήποτε απάντηση για το υλικό που είχε στην τσάντα του.

Keywords
Τυχαία Θέματα