Καλό σου ταξίδι, Νίκο Τσίτσα

Καλό σου ταξίδι, Νίκο Τσίτσα29.01.2018Πρόσωπα

«Εφυγε» χτυπημένος από τον καρκίνο στα 47 του ο εκλεκτός πολιτικός συντάκτης της «δημοκρατίας»

Στο πένθος βυθίστηκαν και πάλι ο δημοσιογραφικός κόσμος και η «δημοκρατία», καθώς ακόμα ένας δικός μας άνθρωπος, ο πολιτικός συντάκτης Νίκος Τσίτσας, έφυγε από τη ζωή χθες τα ξημερώματα, σε ηλικία μόλις 47 ετών.

Νικημένος από τον καρκίνο, με τον οποίο πάλεψε θαρραλέα τους τελευταίους μήνες, άφησε πίσω του τη σύζυγό του Ζωή και την αγαπημένη του ολίγων μηνών κόρη του, την οποία δυστυχώς δεν πρόλαβε να χαρεί.

Γεννημένος στην

Αθήνα το 1970, ο Νίκος φοίτησε στη σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Πειραιά. Η δημοσιογραφία, όμως, ήταν εκείνη που τον κέρδισε, υπηρετώντας την από το 1990. Διετέλεσε σύμβουλος επικοινωνίας στο υπουργείο Εργασίας, στο Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και στον Δήμο Αγίων Αναργύρων.

Το 2000 συνεργάστηκε με την εφημερίδα «Δυτική Επιλογή», ενώ το 2003 ξεκίνησε τη συνεργασία του με το περιοδικό «Εικόνες». Από το 1998 έως το 2006 διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Περιστερίου. Το 2009 άρχισε να εργάζεται στην εφημερίδα «Εθνος», ενώ συνεργάστηκε επίσης με τις ιστοσελίδες thetoc.gr και capital.gr, καθώς και με περιοδικά.

Τον τελευταίο περίπου έναν χρόνο εργαζόταν στη «δημοκρατία», που δυστυχώς έμελλε να είναι τόσο νωρίς ο τελευταίος επαγγελματικός σταθμός του. Ανακοίνωση για τον θάνατο του Νίκου Τσίτσα εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ, χαρακτηρίζοντάς τον καλό συνάδελφο, απόλυτα καταρτισμένο, ευγενή, φιλικό με όλους και αγαπητό σε όσους συνεργάστηκε.

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις εξέδωσε και σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε: «Ο Νίκος Τσίτσας ξεχώρισε για το ήθος, τη συνέπεια και την αφοσίωσή του στο ρεπορτάζ».
Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης εξέφρασε τη θλίψη του, τονίζοντας ότι ο εκλιπών επί σειρά ετών υπηρέτησε με ήθος και συνέπεια το δημοσιογραφικό λειτούργημα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε για τον Νίκο Τσίτσα πως τον διέκριναν η εργατικότητα και η αγάπη για το επάγγελμά του και είχε πολλά ακόμα να προσφέρει στη δημοσιογραφία.

Η Ν.Δ. ανέφερε ότι η δημοσιογραφική οικογένεια έγινε φτωχότερη, αφού έφυγε πρόωρα από τη ζωή άλλο ένα εκλεκτό της μέλος, που ξεχώρισε για το ήθος, την ευπρέπεια και τον επαγγελματισμό του.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης δήλωσε συγκλονισμένος, ενώ τη θλίψη τους εξέφρασαν επίσης η εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. Μανταλένα Παπαδοπούλου και το Ποτάμι.

Η κηδεία του Νίκου Τσίτσα θα γίνει σήμερα, Δευτέρα, στις 3 μ.μ. από το Κοιμητήριο Αγίου Βασιλείου στο Περιστέρι.

Αντίο, φίλε

Δεν το χωράει ο νους μας. Ο Νίκος δεν είναι πια μαζί μας. Δεύτερο πλήγμα για την οικογένεια του πολιτικού μας τμήματος, μετά τον Δημήτρη.

Προλάβαμε να τον γνωρίσουμε για μόνο λίγους μήνες στη «δημοκρατία». Ηταν όμως αρκετοί για να καταλάβουμε το ήθος του, το πάθος του για τη δουλειά, τον σεβασμό προς τους συναδέλφους του. «Τι κάνεις, Νίκο;», «Ολα καλά, παιδιά. Εχω δύο καλά θέματα για το κυριακάτικο!» μας απαντούσε.

Πρόσχαρος, αγαπητός, πάντα με το χαμόγελο στα χείλη. Δεν το έβαζε κάτω. Πάλεψε μέχρι την τελευταία στιγμή για την είδηση και τη ζωή... Και τώρα ένα γραφείο στέκει άδειο απέναντί μας και μας πονάει. Νίκο, σ' ευχαριστούμε για ό,τι μας έδωσες. Είμαστε περήφανοι που σε είχαμε κοντά μας. Θα βρίσκεσαι πάντα στις καρδιές μας. Αντίο, φίλε.

Οι συνάδελφοί του
Ν. Ελευθερόγλου, Σ. Κάραλης,
Α. Κούτρας, Ν. Σταυρουλάκης,
Φ. Πανταζής, Κ. Παπαχλιμίτζος,
Α. Καψαμπέλης

Keywords
Τυχαία Θέματα