Στρατιώτης άνοιξε πυρ μέσα στη μονάδα

Στρατιώτης άνοιξε πυρ μέσα στη μονάδα26.06.2018Ρεπορτάζ

Σοβαρό περιστατικό στην 1η ΜΑΛ Χανίων

Σοβαρά ερωτήματα προκαλεί το περιστατικό με έναν στρατιώτη που άρχισε να πυροβολεί με το υπηρεσιακό όπλο του χθες το πρωί, στην 1η ΜΑΛ στα Χανιά, ενώ από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα. Ο αλεξιπτωτιστής εγκατέλειψε τη θέση του ως σκοπός και στη συνέχεια πυροβόλησε μέσα στη μονάδα με το υπηρεσιακό τουφέκι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι, μόλις ολοκλήρωσε την υπηρεσία του, ο στρατιώτης δεν ακολούθησε την τυπική

διαδικασία παραδίδοντας το όπλο του. Αντίθετα, έχοντας στα χέρια του το στρατιωτικό τυφέκιο M16 A2, φέρεται ότι κατευθύνθηκε προς το πεδίο βολής.

Μάλιστα, ο νεαρός στρατιώτης φέρεται ότι έστρεψε το όπλο εναντίον στελεχών που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στη μονάδα. Στη συνέχεια, πυροβολώντας στον αέρα, βγήκε από το στρατόπεδο και επιβιβάστηκε σε ένα βαν. Λίγη ώρα αργότερα συνελήφθη από τις αστυνομικές Αρχές.

Ανακοίνωση

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ αναφέρει: «Ο ΣΤΡ(ΚΔ) Α.Π. της 2018 Γ' ΕΣΣΟ, της 1ης ΜΑΛ στην περιοχή των Χανίων, ενώ εκτελούσε υπηρεσία σκοπού στο Στρατόπεδο Εφ. Αν/λγού “Νικολάου Αποστολάκη” και περί ώρα 10.30 περίπου, για αδιευκρίνιστη μέχρις στιγμής αιτία, εγκατέλειψε τη θέση του σκοπού στην οποία βρισκόταν, κάνοντας χρήση του οπλισμού του (πυρά στον αέρα) και κινήθηκε προς άγνωστη κατεύθυνση. Του γεγονότος επιλήφθηκαν άμεσα οι αρμόδιες Αρχές.

Ο εν λόγω στρατιώτης συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ.» Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, ο αλεξιπτωτιστής που αναστάτωσε την 1η ΜΑΛ είχε φύγει το ίδιο πρωί από το σπίτι του, λέγοντας στους γονείς του ότι «πάω να εκτελέσω το καθήκον μου». Μάλιστα, φέρεται ότι έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα, για τα οποία, όπως είπαν, δεν είχαν ενημερώσει οι γονείς του.

Keywords
Τυχαία Θέματα