Απελάσεις «εξπρές» ζητά τώρα ο Τραμπ

Απελάσεις «εξπρές» ζητά τώρα ο Τραμπ26.06.2018Ειδήσεις

«Είναι εισβολείς» λέει ο Αμερικανός πρόεδρος και θέλει διαδικασίες χωρίς δίκες! Πάνω από 2.000 παιδιά χωρίς γονείς σε κέντρα κράτησης

Από την
Eλενα Στάθου - Ελευθερόγλου

Την ώρα που τα μέλη του Κογκρέσου προσπαθούν να λύσουν τον «γόρδιο δεσμό» του Μεταναστευτικού μέσω ενός αναθεωρημένου νομοσχεδίου, ο Ντόναλντ Τραμπ προκάλεσε νέο σάλο χθες, ζητώντας να απελαύνονται αμέσως όσοι μπαίνουν παράνομα στη χώρα, χωρίς νομικές διαδικασίες, δίκες και δικαστές! Ο Αμερικανός πρόεδρος έφτασε, μάλιστα,

στο σημείο να χαρακτηρίσει τους παράνομους μετανάστες «εισβολείς»!

Μετά την πολιτική και κοινωνική κατακραυγή της περασμένης εβδομάδας, εξαιτίας των χιλιάδων παιδιών που χωρίζονταν στα σύνορα από τις οικογένειές τους, ο Τραμπ έκανε ένα βήμα πίσω, αναιρώντας την αμφιλεγόμενη πολιτική με εκτελεστικό διάταγμα. Ωστόσο, από την ώρα της υπαναχώρησης από την αρχική θέση του, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέβασε τους τόνους, επικρίνοντας τους νόμους που αφορούν τη μετανάστευση τόσο σε ανοιχτές ομιλίες του όσο και με αναρτήσεις του στο twitter. «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε όλους αυτούς τους ανθρώπους να εισβάλουν στη χώρα μας. Οταν μπαίνει κάποιος θα πρέπει αμέσως, χωρίς δικαστές και δίκες, να τον στέλνουμε πίσω εκεί απ' όπου ήρθε. Το σύστημά μας είναι κοροϊδία για την καλή μεταναστευτική πολιτική, τον νόμο και την τάξη. Τα περισσότερα παιδιά έρχονται χωρίς γονείς» έγραψε χθες στο twitter, προσθέτοντας: «Δεν μπορούμε να δεχτούμε όλους αυτούς τους ανθρώπους που προσπαθούν να εισβάλουν στη χώρα μας. Ισχυρά σύνορα, όχι έγκλημα»!

Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι αυτό που ζητά ο Τραμπ είναι παράνομο, καθώς οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που εισέρχονται στις ΗΠΑ παράνομα προστατεύονται από νόμους. Με βάση την αμερικανική νομοθεσία, οι παράτυποι μετανάστες έχουν ορισμένα δικαιώματα και στις περισσότερες περιπτώσεις, πριν απελαθούν, οδηγούνται ενώπιον δικαστή που εξετάζει την υπόθεσή τους.

Στο μεταξύ, δημοσίευμα της «Washington Post» αναφέρει ότι περισσότερα από 2.000 παιδιά μεταναστών που χωρίστηκαν από τις οικογένειές τους εξακολουθούν να βρίσκονται μακριά τους, διασκορπισμένα σε δεκάδες πολιτείες των ΗΠΑ, όπου φιλοξενούνται σε κέντρα κράτησης, σπίτια ανάδοχων οικογενειών, ιδρύματα κ.λπ., χωρίς να μπορούν να επικοινωνήσουν με κανέναν, ούτε καν να συνεννοηθούν, καθώς δεν μιλούν αγγλικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα