Στα δίχτυα 43χρονος για παιδική πορνογραφία

Στα δίχτυα 43χρονος για παιδική πορνογραφία16.03.2018Αστυνομικά

Εισβολή αστυνομικών στο σπίτι του, όπου βρέθηκε στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή υλικό με βιασμούς ανηλίκων

Στα χέρια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έπεσε χθες ένας 43χρονος, ο οποίος κατηγορείται για πορνογραφία και πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων μέσω διαδικτύου. Μάλιστα, αξίζει να αναφερθεί πως ο άνδρας είχε συλληφθεί κατά το παρελθόν, καθώς είχε διαπράξει και πάλι παρόμοια αδικήματα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Αστυνομίας, ο παιδόφιλος δεν αποκλείεται να έκανε παραγγελίες από το εξωτερικό, συγκεκριμένα από χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας, ώστε να παρακολουθεί ακόμη και βιασμούς ανηλίκων (!), καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν εμβάσματα αποστολής χρημάτων στις χώρες όπου ανθεί ο σεξοτουρισμός και τα παιδιά και των δύο φύλων -ακόμη και κάτω των 10 ετών- «αγοράζονται» για να χρησιμοποιηθούν σε σεξουαλικά όργια.

Η έρευνα για την αποκάλυψη της δραστηριότητας του 43χρονου άρχισε έπειτα από ένα σήμα που έστειλε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος το FBI για ηλεκτρονικά ίχνη που εντοπίζονταν στην Ελλάδα -και συγκεκριμένα στην Αττική-, μέσω των οποίων γινόταν διαμοιρασμός αρχείων παιδικής πορνογραφίας. Αμεσα οι αστυνομικοί ενημέρωσαν τον αρμόδιο εισαγγελέα και άρχισαν σχετικές έρευνες. Επειτα από τέσσερις ημέρες κατάφεραν να εντοπίσουν το στίγμα του 43χρονου και να εισβάλουν στο σπίτι του.

Κατά την έρευνα που έγινε επιτόπου στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του 43χρονου βρέθηκε πλήθος αρχείων παιδικής πορνογραφίας με ιδιαίτερα ανατριχιαστικό και αρρωστημένο υλικό, που περιλάμβανε βιασμούς ανήλικων παιδιών. Συγκεκριμένα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, USB και τρεις συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Εμβάσματα

Παράλληλα, εντοπίστηκαν και τα εμβάσματα με αποστολές χρημάτων σε χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας για την αγορά πρωτογενούς υλικού και για online συνδέσεις. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 43χρονου διαβιβάστηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα μαζί με τα ευρήματα της έρευνας των αστυνομικών.

Αξίζει να αναφερθεί πως για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε επίσης κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων που έδωσε ο οργανισμός Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Κακοποιημένα Παιδιά (Νational Center for Missing and Exploited Children - NCMEC), που εδρεύει στις ΗΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα