Μόρια: Αλλη μία νύχτα κόλασης

Μόρια: Αλλη μία νύχτα κόλασης16.03.2018Ρεπορτάζ

Τραυματίες οκτώ αστυνομικοί από τις νέες συγκρούσεις με μετανάστες στον καταυλισμό, που διαμαρτύρονταν για τον εγκλωβισμό τους

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε ακόμη μια φορά, το βράδυ της Τετάρτης, το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας στη Λέσβο λόγω των σοβαρών επεισοδίων που σημειώθηκαν ανάμεσα σε πρόσφυγες και στις δυνάμεις της Αστυνομίας και είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν οκτώ αστυνομικοί.

Συγκεκριμένα, τα επεισόδια ξεκίνησαν γύρω στις 7 το βράδυ από περίπου 150 πρόσφυγες και μετανάστες,

οι οποίοι ξεκίνησαν να διαμαρτύρονται για τον εγκλωβισμό τους στο νησί. Σύντομα η ένταση επεκτάθηκε ενώ οι διαμαρτυρόμενοι άρχισαν να επιτίθενται εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, που έσπευσαν στον καταυλισμό προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Στη διάρκεια των συγκρούσεων τραυματίστηκαν οκτώ αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης για την παροχή πρώτων βοηθειών.
Πάντως, σύμφωνα με τη διοίκηση του καταυλισμού στον καταυλισμό δεν σημειώθηκαν ζημιές σε υποδομές. Εκτός από την Αστυνομία, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων χρειάστηκε να παρέμβει και η Πυροσβεστική, προκειμένου να σβήσει τις φωτιές που είχαν ανάψει οι μετανάστες σε κάδους απορριμμάτων και σε σκουπίδια.

Επιχείρηση-σκούπα

Αξίζει να αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων δεν σημειώθηκαν προσαγωγές. Ομως, χθες το πρωί οργανώθηκε υπό άκρα μυστικότητα επιχείρηση-σκούπα της αστυνομίας στον καταυλισμό, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε έλεγχος σε σκηνές και στα χαρτιά προσφύγων και μεταναστών, ενώ υπήρξαν και συλλήψεις.

Αμεση ήταν η αντίδραση της αντιπολίτευσης στην ένταση που σημειώθηκε στη Μόρια το βράδυ της Τετάρτης. Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, «τα επεισόδια είναι αποτέλεσμα της ιδεοληψίας και της ανικανότητας που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση στη διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος».

Keywords
Τυχαία Θέματα