Σκότωσε τον φαρμακοποιό για δάνειο 300.000 €

Σκότωσε τον φαρμακοποιό για δάνειο 300.000 €27.09.2018Αστυνομικά

Το θύμα κατέσχεσε το σπίτι του δράστη

Στον ανακριτή οδηγείται σήμερα ο 51χρονος αρχιτέκτονας, ο οποίος ομολόγησε ότι έκοψε το νήμα της ζωής του φαρμακοποιού Βασίλη Φλώρου, στις 8 Σεπτεμβρίου στο Ψυχικό. Εν τω μεταξύ, συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το έγκλημα μέσα από τις αποκαλύψεις που έκανε ο ίδιος ο δράστης στους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Οπως είπε, ο λόγος που τον οδήγησε στο έγκλημα

ήταν ότι το θύμα κατέσχεσε το σπίτι του, επειδή του χρωστούσε 300.000 ευρώ, τα οποία είχε δανειστεί το 2008 για να ξεκινήσει ένα παράτολμο κατασκευαστικό έργο.
Τότε είχε δώσει υπόσχεση -και μάλιστα γραπτή- να επιστρέψει τα χρήματα σταδιακά ως το 2010, όμως η επιχείρησή του έπεσε έξω λόγω της οικονομικής κρίσης, με αποτέλεσμα οι δυο φίλοι να καταλήξουν στα δικαστήρια, όπου ο δράστης έχασε το σπίτι του.

«Τα έβλεπα μαύρα»

Πριν προχωρήσει στη δολοφονία, ο 51χρονος είχε προσπαθήσει να μιλήσει με τον φαρμακοποιό ώστε να γίνει διακανονισμός της οφειλής. Ομως, όταν οι προσπάθειές του απέτυχαν, αποφάσισε να βρει ένα όπλο μέσω ενός φίλου του.

«Αποφάσισα να το κάνω όταν η οικογένειά μου έλειπε, για να μην κινήσω υποψίες. Πήγα αποφασισμένος να τον σκοτώσω. Για ώρα έκανα βόλτες γύρω από το σπίτι. Κάποια στιγμή άνοιξε η γκαραζόπορτα, τον είδα να βγαίνει με το αυτοκίνητό του, είδα ότι ήταν εκείνος μέσα και τον πυροβόλησα. Εκείνη την ώρα τα έβλεπα όλα μαύρα. Αργότερα παρευρέθηκα σε μια κοινωνική εκδήλωση με συγγενείς και φίλους κοντά στην περιοχή του Ψυχικού. Ολες αυτές τις ημέρες δεν κοιμόμουν. Μετά τη δολοφονία σκέφτηκα να αυτοκτονήσω, αλλά δεν βρήκα τη δύναμη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα