Σε αναμμένα κάρβουνα το Ποτάμι και οι ΑΝΕΛ

Σε αναμμένα κάρβουνα το Ποτάμι και οι ΑΝΕΛ29.06.2018Πρόσωπα

Αλλα έλεγε ο Γ. Λαζαρίδης λίγες ημέρες (!) πριν παραιτηθεί

Ακροβατούν σε τεντωμένο σχοινί ΑΝ.ΕΛ. και Ποτάμι με βαρύτατα τραυματισμένη τη συνοχή τους εν μέσω διαρκών φημών για νέες διαρροές βουλευτών και από τα δύο κόμματα, με κατεύθυνση είτε προς τον ΣΥΡΙΖΑ είτε προς τη Ν.Δ., όπως άλλωστε έγραψε στο χθεσινό της πρωτοσέλιδο η «δημοκρατία». Ταυτόχρονα, αιωρούνται στη δημόσια σφαίρα υπόνοιες για χρηματισμούς, πλήττοντας το ήδη χαμηλό

γόητρο του πολιτικού προσωπικού και του πολιτικού συστήματος γενικότερα.

Σε αυτό το γκρίζο φόντο πληροφορίες θέλουν το Ποτάμι να ανακοινώνει αποχώρηση από το ΚΙΝ.ΑΛ. την Κυριακή, μετά την πανελλαδική σύσκεψη του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη. Ηδη ο βουλευτής Σπύρος Δανέλλης επιμένει ότι θα πρέπει να στηριχθούν ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβερνητική πλειοψηφία στην περίπτωση που υπάρξουν νέες διαρροές από τους ΑΝ.ΕΛ. Τέτοιο ενδεχόμενο θεωρείται απίθανο από πλευράς Μεγάρου Μαξίμου, ωστόσο κανείς από τους επιτελείς του δεν εφησυχάζει, δεδομένου ότι και άλλοι βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. δείχνουν να κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα.

Εις εξ αυτών, ο έτσι κι αλλιώς απρόβλεπτος Κώστας Ζουράρις, χθες δήλωσε κατηγορηματικά ότι «ως Κρητομακεδόνας δεν θα δεχθώ τον όρο Μακεδονία» και ζήτησε δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Παρ' όλα αυτά, είπε πως δεν αποχωρεί από την κυβέρνηση και κάλυψε τον Γιώργο Λαζαρίδη, λέγοντας πως αποκλείεται να έχει εμπλοκή με επιχειρηματικά συμφέροντα. Αντίθετα, όμως, με τον κ. Ζουράρι, καταπέλτης για τον ανεξάρτητο πλέον βουλευτή ήταν ο δημοσιογράφος Γιώργος Χριστοφορίδης, εκ των στενών συνεργατών παλαιότερα του Νίκου Παππά.

Ντοκουμέντο

Ο κ. Χριστοφορίδης στο κεντρικό δελτίο του Kontra Channel παρουσίασε βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο κ. Λαζαρίδης να δηλώνει ότι «το σύστημα της διαπλοκής έπαιξε το τελευταίο του χαρτί στην υπόθεση αυτή», σχολιάζοντας τις παραιτήσεις από τους ΑΝ.ΕΛ. και φήμες που ήδη κυκλοφορούσαν για ενδεχόμενη παραίτησή του. Το βίντεο είναι της 18ης Ιουνίου από παρουσία του βουλευτή στο περιφερειακό κανάλι της κεντρικής Μακεδονίας Atlas TV, δηλαδή μόλις οκτώ μέρες πριν παραιτηθεί ο ίδιος.

Τέλος, νέα επίθεση στον Δημήτρη Καμμένο εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. Θόδωρος Τοσουνίδης. «Ο Δ. Καμμένος έκανε ακόμη ένα βήμα στον ηθικό του κατήφορο» τόνισε. Ο Δ. Καμμένος απέρριψε τις καταγγελίες περί αποστασίας του, δηλώνοντας πως «δεν θα μπορούσα να αποστατήσω από τη συνείδησή μου».

Keywords
Τυχαία Θέματα