Αποδοχές που... ζαλίζουν! 390.000 € ετησίως για τον επικεφαλής του «νέου» ΟΛΘ

Αποδοχές που... ζαλίζουν! 390.000 € ετησίως για τον επικεφαλής του «νέου» ΟΛΘ29.06.2018Επιχειρήσεις

Αιφνιδίασε στη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση της ΟΛΘ Α.Ε. ο νέος ιδιοκτήτης του λιμανιού Θεσσαλονίκης, η South Europe Gateway Thessaloniki, καθώς...

... ζήτησε και πέτυχε την αναβολή της απαλλαγής του προηγούμενου διοικητικού συμβουλίου από ευθύνες

για τα πεπραγμένα της χρήσης του 2017. Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΟΛΘ Α.Ε. Μπόρις Βένζελ τόνισε χαρακτηριστικά, όταν έφτασε προς έγκριση το σχετικό θέμα στη γενική συνέλευση, πως δεν μπορεί να δοθεί απαλλαγή στην προηγούμενη διοίκηση, καθώς διαπιστώθηκαν διαφορές ανάμεσα στην εικόνα του λιμανιού που είχε παρουσιαστεί στους επενδυτές και στην κατάσταση που βρήκαν τελικά μπροστά τους, κυρίως στον μηχανολογικό εξοπλισμό.

Γι' αυτό και βρίσκεται αυτή την περίοδο σε εξέλιξη έρευνα (due dilligence) ώστε να εξακριβωθεί αν έχουν υπάρξει ευθύνες. Σε κάθε περίπτωση διευκρινίστηκε πως δεν πρόκειται για άρνηση της απαλλαγής, αλλά για αναβολή της. Την πρόταση της αναβολής υπερψήφισε η πλειονότητα των μικρομετόχων, ο εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ όμως ψήφισε υπέρ της απαλλαγής.

Εν τω μεταξύ ο νέος ιδιοκτήτης πρότεινε και τη διανομή μερίσματος 0,45 ευρώ ανά μετοχή (αντίστοιχο σχεδόν με το περσινό του 0,49 ευρώ) και όχι του ελάχιστου, όπως είχε πέσει αρχικά στο τραπέζι, θέλοντας να δείξει εμπιστοσύνη στους μετόχους, νέους και παλαιούς, αλλά και την πρόθεσή του να μη συσσωρεύει κέρδη. Και πήρε αυτή την απόφαση, όπως τονίστηκε, τη στιγμή που τα αποτελέσματα της χρήσης του 2017 ήταν σημαντικά μειωμένα.

Τους παρισταμένους στη γενική συνέλευση εντυπωσίασαν και οι μεικτές αποδοχές του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου που εγκρίθηκαν -στη νέα ιδιωτική εποχή του ΟΛΘ-, οι οποίες φτάνουν σωρευτικά -αφού οι δύο ιδιότητες ανήκουν σε ένα πρόσωπο- τα 390.000 ευρώ ετησίως.

Μαρία Μαθιοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα