Απειλητικές επιστολές με σφαίρες και αίμα στον Κοτζιά (λόγω Σκοπιανού)

Απειλητικές επιστολές με σφαίρες και αίμα στον Κοτζιά (λόγω Σκοπιανού)29.06.2018Πρόσωπα

Παρέμβαση της Δικαιοσύνης έπειτα από την καταγγελία του υπουργού

Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσαν οι καταγγελίες του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά ότι ο ίδιος και η οικογένειά του δέχονται απειλές κατά της ζωής τους μετά την υπογραφή της συμφωνίας για το Σκοπιανό.

«Εχω πάρει 800 επιστολές με απειλές κατά της ζωής μου και της οικογένειάς μου. Εχω πάρει κούτες με αίματα και

με χώματα ποτισμένα με αίμα, σφαίρες. Πού είναι ο εισαγγελέας; Μιλάμε για βαριά κακουργήματα, στα οποία δεν βλέπω κανείς να αντιδρά. Βρήκα τα τηλέφωνα, τις διευθύνσεις και τα ονόματα ανθρώπων που με απειλούν τηλεφωνικά. Οι Αρχές κάνουν απλώς συστάσεις. Ολο αυτό θυμίζει την περίοδο '63-'65» δήλωσε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών.

Λίγη ώρα μετά τις καταγγελίες του κ. Κοτζιά έγινε παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, η οποία ζήτησε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί τυχόν αξιόποινες πράξεις.

Ωστόσο, στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που θα διενεργηθεί μένει εκτός «κάδρου» το αδίκημα της απειλής, καθώς για να διωχθεί ποινικά απαιτείται έγκληση, δηλαδή μήνυση από τον παθόντα. Στην ίδια συνέντευξη ο Ν. Κοτζιάς έκανε λόγο για «εκτροπή στη ρητορική του μίσους» και έβαλε στο στόχαστρό του τη Ν.Δ. Είπε πως το κόμμα του Γκρούεφσκι που δημιούργησε την εχθρότητα στη βόρεια Ελλάδα είναι «αδελφό κόμμα του κ. Μητσοτάκη».

Κατά Τζιτζικώστα

Επιτέθηκε στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, τον οποίο κατηγόρησε ότι συμπεριφέρεται «σαν να θέλει να δημιουργήσει Λέγκα του Βορρά», αλλά και σε ιεράρχες που πήγαν σε σύσκεψη με τον περιφερειάρχη και «...δεν έχουν καμία δουλειά να ανακατεύονται στην πολιτική διαμάχη του τόπου».

«Δυστυχώς, επέλεξε να επιδοθεί ακόμη μία φορά στην αγαπημένη του συνήθεια, τη διασπορά διχόνοιας μεταξύ των Ελλήνων» απάντησε στον υπουργό Εξωτερικών ο κ. Τζιτζικώστας, προσθέτοντας πως η σύσκεψη αυτή έγινε με φορείς του τόπου, με θέμα το δημοψήφισμα για το Σκοπιανό.

Για το γεγονός, ωστόσο, πως οι πολίτες έχουν ξεσηκωθεί, ειδικά στη βόρεια Ελλάδα, από το ξεπούλημα της Μακεδονίας και ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει μονοψήφια ποσοστά, ο κ. Κοτζιάς δεν είπε απολύτως τίποτα.

Εσπευσε, πάντως, να επισημάνει πως η Συμφωνία των Πρεσπών «πάει καλά» και μετά το δημοψήφισμα στα Σκόπια, που θα διεξαχθεί στις 16 ή στις 23 Σεπτεμβρίου, η συμφωνία θα έρθει στην ελληνική Βουλή, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως θα υπερψηφιστεί. Κληθείς δε να σχολιάσει τη στάση του Πάνου Καμμένου, είπε: «Δικαιούται ένας κυβερνητικός εταίρος να διαφωνεί. Προφανώς θα προτιμούσα να συμφωνεί. Υπάρχουν βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. που συμφωνούν».

Keywords
Τυχαία Θέματα