Γερμανικό (!) «κανόνι» για airtickets και travelplanet24

Γερμανικό (!) «κανόνι» για airtickets και travelplanet2429.06.2018Επιχειρήσεις

Αναστάτωση στην τουριστική αγορά και 200 απολύσεις • Ισχύουν τα εισιτήρια που εκδόθηκαν, διαβεβαιώνει η εταιρία. Οι ευθύνες της διαχειρίστριας Tripsta

Κανόνι βάρεσε η εταιρία Tripsta, που διαχειριζόταν τα δύο διαδικτυακά ταξιδιωτικά πρακτορεία airtickets και travelplanet24,

δημιουργώντας αναστάτωση στην τουριστική αγορά.

Αιτία της κατάρρευσης, οι οφειλές στις αεροπορικές εταιρίες, που φαίνεται ότι ξεπερνούν τα 70.000.000 ευρώ. Η Tripsta, πάντως, ανακοίνωσε ότι όσοι έχουν ήδη εκδώσει τα εισιτήριά τους δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουν πρόβλημα στα ταξίδια τους.

Τα δύο διαδικτυακά ταξιδιωτικά γραφεία κατείχαν σχεδόν το 40% της ελληνικής αγοράς αεροπορικών εισιτηρίων για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου, απασχολώντας περίπου 200 εργαζομένους. Τα προβλήματα της Tripsta είχαν αρχίσει να διαφαίνονται εδώ και πολλούς μήνες, αλλά το κανόνι έγινε γνωστό έπειτα από ανάρτηση υπαλλήλου της εταιρίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι μεγάλες αεροπορικές εταιρίες που είχαν εντοπίσει το πρόβλημα επέτρεπαν στην Tripsta να εκδίδει δικά τους αεροπορικά εισιτήρια μόνο όταν η πληρωμή γίνονταν σε μετρητά.

Στα δικαστήρια

Ο ιδιοκτήτης της εταιρίας, ο Γερμανός Ph. Bringman, είχε συμφωνήσει να ρυθμίσει τις οφειλές σε δόσεις, αλλά η προσπάθεια δεν ήταν αρκετή για τη διατήρηση της επιχείρησης στη ζωή. Την αναστολή της λειτουργίας των airtickets και travelplanet24 επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της η Tripsta, γνωστοποιώντας ότι θα στραφεί δικαστικά κατά συγκεκριμένων συνεργατών, οι οποίοι «προσδοκώντας σε πρόσκαιρα οφέλη, υπονόμευσαν οποιονδήποτε σχεδιασμό και έπληξαν την επιβίωση των δύο εταιριών».

«Αδικη συμπεριφορά»

Οπως υποστηρίζει η Tripsta, «παρά τις διαρκείς προσπάθειες των εταιριών να αντεπεξέλθουν στην αναίτια και άδικη συμπεριφορά συνεργατών τους και συγκεκριμένα πολυεθνικών εταιριών διαχείρισης συστημάτων κρατήσεων και διανομής εισιτηρίων, δυστυχώς η πρωτοφανώς άδικη, επιθετική και καταχρηστική συμπεριφορά απέναντί τους αποστράγγισε αιφνίδια τα ταμειακά τους διαθέσιμα».

Τονίζει ότι τα εκδοθέντα εισιτήρια και οι κρατήσεις όλων των πελατών συνεχίζουν να είναι σε πλήρη ισχύ, οι ιστότοποι των εταιριών λειτουργούν και θα λειτουργούν κανονικά, αλλά τις προσεχείς ημέρες είναι υποχρεωμένες να προβούν σε ριζική αναδιάρθρωση της λειτουργίας τους και να αναστείλουν προσωρινά την έκδοση μελλοντικών αεροπορικών εισιτηρίων.

Σε δική της ανακοίνωση η Aegean προσδιόρισε τη συνολική της έκθεση στα δύο διαδικτυακά ταξιδιωτικά γραφεία σε 400.000 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα