Πρώτες ρυθμίσεις με εξωδικαστικό για χρέη αγροτών σε ΕΦΚΑ και Εφορία!

Πρώτες ρυθμίσεις με εξωδικαστικό για χρέη αγροτών σε ΕΦΚΑ και Εφορία!03.09.2018Οικονομία

Οι πρώτες έξι ρυθμίσεις οφειλών αγροτών προς τον ΕΦΚΑ και την Εφορία μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού αποτελούν γεγονός

Σε όλες τις περιπτώσεις υπήρξε διαγραφή του 85% των προσαυξήσεων και αποπληρωμή του υπόλοιπου ποσού σε αρκετές δόσεις, ενώ σε δύο από αυτές η αποπληρωμή θα γίνει σε ορίζοντα

δεκαετίας.

Ετσι, για οφειλή 11.000 ευρώ προς τον ΕΦΚΑ η μηνιαία δόση ορίστηκε στα 95 ευρώ. Αντίστοιχα, για οφειλή προς την ΑΑΔΕ άνω των 8.250 ευρώ η μηνιαία δόση που θα κληθεί να πληρώσει ο αγρότης δεν ξεπερνά τα 70 ευρώ.

Συνολικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, μέχρι και την Παρασκευή 31 Αυγούστου είχαν εγγραφεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα περίπου 51.500 χρήστες, εκ των οποίων οι 3.385 υπέβαλαν οριστικά την αίτησή τους. Από αυτούς οι 352 (περίπου το 10%) κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία ρύθμισης οφειλών.

Τα στοιχεία δείχνουν πως το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι οριστικές συμφωνίες μεταξύ πιστωτών και οφειλετών, καθώς όλο και περισσότερες αιτήσεις «ωριμάζουν».

Παράλληλα, την προηγούμενη εβδομάδα δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία ορίζονται οι διαδικασίες διόρθωσης σφαλμάτων στις αιτήσεις του εξωδικαστικού μηχανισμού, οι ακριβείς προθεσμίες για κάθε στάδιο του μηχανισμού, ο τρόπος παράτασής τους και, κυρίως, η διαδικασία διαγραφής και επανυποβολής αίτησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα