Στο Γκίνες η Νάξος με 625 κιλά τηγανητές πατάτες (από 2.500 τόνους)

Στο Γκίνες η Νάξος με 625 κιλά τηγανητές πατάτες (από 2.500 τόνους)03.09.2018Πρόσωπα

Ενα εντυπωσιακό ρεκόρ Γκίνες σερβιρίσματος τηγανητής πατάτας κατέρριψε για ακόμα μια φορά η Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, όταν το Σάββατο το βράδυ τα μέλη της κατάφεραν να τηγανίσουν συνολικά 625 κιλά!

Οι πυρετώδεις προετοιμασίες για το 9ο Φεστιβάλ Πατάτας, που έλαβε χώρα στην περιοχή Καπάτες, άρχισαν μία εβδομάδα νωρίτερα και η διαδικασία ολοκληρώθηκε

λίγο μετά τις 10 το βράδυ του Σαββάτου, όταν η ζυγαριά έδειξε το επιθυμητό νούμερο.

Για την επίτευξη του στόχου χρειάστηκαν 2,5 τόνοι ακαθάριστες πατάτες Νάξου, 800 κιλά ντόπιο ελαιόλαδο, 24 καζάνια και δεκάδες εθελοντές. Μάλιστα, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τηρήθηκαν όλες οι απαιτούμενες προϋποθέσεις, στο νησί βρέθηκε ομάδα ειδικών σε θέματα υγιεινής και ζύγισης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν χιλιάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών, ενώ είχαν προσκληθεί για τον λόγο αυτόν και αρκετοί επίσημοι. Ανάμεσά τους ήταν ο μητροπολίτης Παροναξίας Καλλίνικος, ο οποίος μάλιστα βραβεύθηκε για την κοινωνική προσφορά του, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός, ο οποίος έχει καταγωγή από το νησί, ο Ναξιώτης ποδοσφαιριστής της Ρόμα Κώστας Μανωλάς κ.ά.

Στο τέλος, οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν τις ξακουστές ναξιώτικες πατάτες, που είχαν τοποθετηθεί σε ειδικό σκεύος, βάρους 235 κιλών.

Keywords
Τυχαία Θέματα