Πάνω από 1 δισ. ευρώ τα κέρδη των ΕΛ.ΠΕ.

Πάνω από 1 δισ. ευρώ τα κέρδη των ΕΛ.ΠΕ.03.09.2018Επιχειρήσεις

Το 2018 θα καταγραφούν αποτελέσματα-ρεκόρ, σύμφωνα με τον επικεφαλής Ευστ. Τσοτσορό

Το 2018, για πρώτη φορά στην ιστορία των ΕΛ.ΠΕ., τα ετήσια δημοσιευμένα κέρδη EBITDA θα ξεπεράσουν το 1 δισ. ευρώ, δηλώνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Πετρελαίων Ευστ. Τσοτσορός.

Ο κ. Τσοτσορός θεωρεί ότι «η επίτευξη αυτού του αποτελέσματος

κρίνεται απόλυτα εφικτή και πιθανολογείται μετά βεβαιότητας με βάση τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα οκταμήνου 2018, υπό την προϋπόθεση περιορισμένων μεταβολών στο διεθνές περιβάλλον και διατήρησης στους επόμενους τέσσερις μήνες κλίματος εργασιακής ειρήνης».
Για τον διαγωνισμό πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου των ΕΛ.ΠΕ., ο επικεφαλής του ομίλου τονίζει ότι «η εν λόγω διαδικασία προχωρά στο πλαίσιο του αρχικού προγραμματισμού, με εξαίρεση τις επισκέψεις στις παραγωγικές εγκαταστάσεις, που δεν κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθούν λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων».

Αντιμετώπιση

Θεωρεί ότι η κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίσει το θέμα με τις αντιδράσεις των εργαζομένων, ώστε να προχωρήσει ο διαγωνισμός.

Για τον νέο σχεδιασμό που προωθεί η διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ. ο κ. Τσοτσορός τονίζει ότι «η διοίκηση του ομίλου ΕΛ.ΠΕ. βρίσκεται ήδη στο τελικό στάδιο για την κατάρτιση ολοκληρωμένης πρότασης, η οποία θα τεθεί υπ' όψιν των μετόχων στις αρχές Οκτωβρίου».

Η πρόταση που θα υποβληθεί «εστιάζει στη διασφάλιση του πρωταγωνιστικού ρόλου των ΕΛ.ΠΕ. στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή, παραμένοντας ένας πρωτοπόρος ενεργειακός όμιλος, που θα καταγράφει σημαντικές επιδόσεις και θα αντεπεξέρχεται με επιτυχία στον διεθνή ανταγωνισμό».
Για την πορεία της κατανάλωσης εξηγεί ότι το σύνολο της αγοράς καυσίμων στο επτάμηνο του 2018 παρουσιάζει μείωση 0,9% σε σχέση με πέρυσι.

Ειδικότερα, το σύνολο της κατανάλωσης στα κύρια καύσιμα της δασμολογημένης αγοράς παρουσιάζει πτώση 3,2%, κυρίως λόγω της σημαντικής υποχώρησης στην κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης κατά το πρώτο τετράμηνο (-23,6%) και της μείωσης στις βενζίνες (-1,1%). Αντιθέτως, η αγορά του πετρελαίου κίνησης παρουσιάζει αύξηση 4,5%.
Στα καύσιμα της αδασμολόγητης αγοράς παρουσιάζεται αύξηση κατά 2,5% στο επτάμηνο, που προκύπτει από την αύξηση 11,6% στα καύσιμα αεροπορίας και τη μείωση 1% στα καύσιμα ναυτιλίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα