Προς «επαναπροσέγγιση» (ξαφνικά) Ιερώνυμος και Οικουμενικός Πατριάρχης

Προς «επαναπροσέγγιση» (ξαφνικά) Ιερώνυμος και Οικουμενικός Πατριάρχης13.02.2019Πρόσωπα

Η κυβέρνηση φέρνει κοντά Αθήνα και Φανάρι

Μπορεί οι σχέσεις του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, με αφορμή το κτήμα Προμπονά και άλλα θέματα, να βρίσκονται στο ναδίρ, όμως η συνταγματική αναθεώρηση και η πρόθεση συμφωνίας Τσίπρα - Ιερωνύμου για την εκκλησιαστική περιουσία και τη μισθοδοσία των

κληρικών βοηθούν στην επαναπροσέγγιση της Ελλαδικής Εκκλησίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ακύρωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας την προγραμματισμένη συνάντηση με τον υφυπουργό Εξωτερικών Μάρκο Μπόλαρη, προκειμένου να συναντηθεί με την αντιπροσωπία του Φαναρίου.
Οσοι βρέθηκαν χθες στη Μονή Πετράκη εντυπωσιάστηκαν από την παρουσία του μητροπολίτη Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιου, ο οποίος αποτελεί «κόκκινο πανί» για τον Αρχιεπίσκοπο.

Στο ζήτημα της μισθοδοσίας των κληρικών διαπιστώθηκε απόλυτη σύμπνοια Αθήνας και Φαναρίου. Μάλιστα, μετά τη συνάντηση έφυγε προς τα κόμματα επιστολή για τη συνταγματική αναθεώρηση, στην οποία δηλώνεται ρητά ότι η Εκκλησία της Ελλάδος στηρίζει κάθε ιδιαίτερη συνταγματική αναφορά και προστασία προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Κακές γλώσσες υποστήριζαν ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την αναθεώρηση του άρθρου 3 του Συντάγματος όχι απλώς έδειχνε κυβερνητική εμπάθεια κατά του Φαναρίου, αλλά και ότι ήταν κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου για την κόντρα του με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Keywords
Τυχαία Θέματα