Προχωράει τάχιστα το δεξιό μέτωπο!

Προχωράει τάχιστα το δεξιό μέτωπο!13.02.2019Πρόσωπα

Οι Πάνος και Δημήτρης Καμμένος τα είπαν ήδη για σύσταση Κ.Ο. από τους ανεξάρτητους βουλευτές

Ρεπορτάζ
Φίλιππος Πανταζής

Πρωτοβουλία για τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας από ανεξάρτητους βουλευτές, προκειμένου να «ακούγεται η φωνή τους στη Βουλή» και να ανακτήσουν τα δικαιώματα που έχουν τα μέλη μιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, παίρνει ο Δημήτρης Καμμένος.

Ο πρώην βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ., μετά τη διαγραφή του από τον Πάνο Καμμένο τον Ιούνιο του 2018, ρίχνει και πάλι γέφυρες προς τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ., με αρχικό τουλάχιστον στόχο την κοινοβουλευτική συνεργασία τους.

Ηδη, όπως αποκαλύπτει στη «δημοκρατία», οι δυο τους έκαναν μια πρώτη συζήτηση (περισσότερο ανιχνευτική), χωρίς πάντως προς ώρας να καταλήξουν σε συγκεκριμένη απόφαση. Αλλωστε, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης δεν έχει ακόμα αποστείλει στον Πάνο Καμμένο την επιστολή διάλυσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του, ώστε οι πέντε βουλευτές του να έχουν τη δυνατότητα για περαιτέρω κινήσεις.

«Θα κάνω πρόταση να μαζευτούμε 10 ανεξάρτητοι βουλευτές για να φτιάξουμε Κοινοβουλευτική Ομάδα και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας» σημειώνει ο Δημήτρης Καμμένος, εξηγώντας ότι τώρα οι ανεξάρτητοι βουλευτές μιλούν μία φορά τον μήνα, ενώ, αν συστήσουν Κ.Ο., θα έχουν δικαίωμα λόγου σε κάθε συνεδρίαση μέσω των εισηγητών και των ομιλητών. Ταυτόχρονα, μία από τις θέσεις των αντιπροέδρων του Κοινοβουλίου θα μπορούσε να δοθεί -όπως είπε- στον Πάνο Καμμένο.

Πολιτικά, διευκρινίζει ο Δ. Καμμένος (υπενθυμίζεται ότι είναι και ο επικεφαλής της Δύναμης Ελληνισμού, με γ.γ. τον Τάκη Μπαλτάκο), ο καθένας από τους ανεξάρτητους που θα συμμετέχει στην Κ.Ο. θα κρατήσει το κόμμα του, «όμως πρέπει να εκπροσωπούνται κοινοβουλευτικά και οι ψηφοφόροι μας». Δεν αποκλείει, πάντως, η αρχική -σε κοινοβουλευτικό επίπεδο- συνεργασία να μετεξελιχθεί σε εκλογική συμπόρευση, αν και κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή, όπως λέει, δεν έχει τεθεί σε συζήτηση. Μέχρι στιγμής οι κύριοι Καμμένος και Μπαλτάκος έχουν συμφωνήσει με τον Γιώργο Καρατζαφέρη τη συγκρότηση ενός συνασπισμού με τον ΛΑΟΣ, ενώ ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο ενίσχυσης του σχήματος και με άλλα κόμματα και φορείς, προερχόμενους από τον ιδεολογικό χώρο της Δεξιάς, εξαιρώντας πάντως τη Χρυσή Αυγή.

Σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο Δημήτρης Καμμένος τόνισε χθες πως οι πολίτες ζητούν να δουν συσπείρωση του δεξιού χώρου με τη Ν.Δ., απέναντι από τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο χαρακτήρισε «κίλερ» που «δεν έχει τον άθεό του».

Keywords
Τυχαία Θέματα