Τουρκικός χάρτης με Θράκη, Κύπρο και νησιά μας!

Τουρκικός χάρτης με Θράκη, Κύπρο και νησιά μας!13.02.2019Παρασκήνιο

Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου, όχι μόνο μέσα από δηλώσεις «πρωτοκλασάτων» της Αγκυρας, αλλά και στο επίπεδο της καθημερινότητας, με προφανή στόχο την ενίσχυση του εθνικιστικού αισθήματος στο εσωτερικό της χώρας

Τελευταία πρόκληση, ένας... χάρτης, που εμφανίστηκε

προ ημερών σε πάρκο, στο Αφιόν Καραχισάρ της κεντρικής Τουρκίας, και ο οποίος φανερώνει περίτρανα τις επεκτατικές βλέψεις των Νεοοθωμανών.

Ο χάρτης, που φέρει την επίσημη σφραγίδα του δήμου του Εμιρντά, τοποθετήθηκε από τον υποψήφιο δήμαρχο της περιοχής Ουγούρ Σερντάρ Καργκίν, ο οποίος κατεβαίνει με το Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος.

Στην ευκρινή ταμπέλα εικονίζονται, σαν να ανήκουν στην Τουρκία, η Θράκη, η Κύπρος και τα νησιά του Αιγαίου, καθώς και εδάφη της Συρίας και του βόρειου Ιράκ. Δεν είναι σύμπτωση το γεγονός ότι πάρκο φέρει το όνομα του Αλπαρσλάν Τουρκές, ενός εθνικιστή πολιτικού, «πατέρα» των Γκρίζων Λύκων, που το 1945 δικάστηκε για ρατσιστικά και φασιστικά εγκλήματα, και το 1960 είχε ενεργό συμμετοχή στο στρατιωτικό πραξικόπημα που «έριξε» τον Αντνάν Μεντερές.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η ύπαρξη του προκλητικού χάρτη έγινε γνωστή στα ελληνικά ΜΜΕ από Τούρκο πολίτη, ο οποίος ενοχλήθηκε από το θέαμα και, αφού το φωτογράφισε, έστειλε τη φωτογραφία και ενημέρωσε σχετικά τον ανταποκριτή του Σκάι στην Τουρκία Μανώλη Κωστίδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα