Προεδρική τιμή για έναν ευπατρίδη!

Προεδρική τιμή για έναν ευπατρίδη!29.05.2018Πρόσωπα

«Παρών» από Παυλόπουλο στα εγκαίνια ξενοδοχειακής μονάδας στον Μιστρά, που έφτιαξε ο ομογενής Δ. Καλοειδής

Aμάσητα καταπίνει τα χιλιόμετρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που από τα βαφτίσια των εγγονιών του στα Μετέωρα βρέθηκε χθες στον Μιστρά, έπειτα απο ένα πέρασμα από το Λασίθι της Κρήτης (!), όπου ανακηρύχτηκε επίτιμος δημότης.

Βέβαια, η παρουσία του κ. Παυλόπουλου στις

παρυφές της Μεσσηνίας δεν συνιστά είδηση, καθώς όποτε ξεκλέβει έστω και λίγες ώρες από το βεβαρημένο πρόγραμμά του προτιμά να βρίσκει αιτίες για επισκέψεις-αστραπή στη γενέτειρα Καλαμάτα και στα πέριξ. Eκπληξη συνιστά όμως το γεγονός ότι ο Πρόεδρος αποφάσισε χθες να διανυκτερεύσει, κάτι που σχεδόν πάντα αποφεύγει στα ταξίδια εσωτερικού. Και μάλιστα όχι στην Καλαμάτα, αλλά στο ιστορικό δεσποτάτο, με αφορμή τις σημερινές εκδηλώσεις του Δήμου Σπάρτης για τα Παλαιολόγεια, αλλά και ως ένδειξη ευαρέσκειας για μια μεγάλη επένδυση που έγινε πρόσφατα στην περιοχή.

Πρόκειται για την πρότυπη ξενοδοχειακή μονάδα «Mystras Grand Palace Resort» που χτίστηκε με κεφάλαια του επιφανούς ομογενούς Δημήτρη Καλοειδή και σήμερα «τρέχει» ως επικεφαλής μάνατζερ ο γνωστός στους Ελληνες δημοσιογράφους για την πατριωτική του δράση στις ΗΠΑ, για πολλά χρόνια πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Αμερικής, Πανίκος Παπανικολάου.

Και στο δείπνο

Ο κ. Παυλόπουλος, που επίσης δεν συνηθίζει να παρίσταται σε εγκαίνια επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, όχι μόνο ήταν εκεί (όπως ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος), αλλά παρεκάθησε και στο επίσημο δείπνο που έγινε προς τιμήν του.

Η εξαίρεση αυτή στις συνήθειες του Προέδρου μάλλον έγινε για τρεις λόγους. Ο ευπατρίδης κ. Καλοειδής στα 85 του χρόνια παραμένει εκτός από ευσταλής και πάμπλουτος, διατηρώντας αλυσίδα εστιατορίων στην Αμερική αλλά και μια συλλογή έργων τέχνης αμύθητης αξίας.

Πέρυσι προχώρησε από κοινού με την υπερδραστήρια σύζυγό του Γεωργία στην κατασκευή της τουριστικής μονάδας, προφανώς όχι για το κέρδος, αλλά για να τιμήσουν τον τόπο καταγωγής του. Γι' αυτό και η συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων σε αυτήν προέρχεται από τη γύρω περιοχή, η κοινωνία της οποίας έχει αγκαλιάσει την επενδυτική προσπάθεια.

Τέλος, η ίδια η μονάδα αρέσει στον Παυλόπουλο γιατί ειναι χτισμένη με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον, αποτελώντας πραγματικό κόσμημα για την περιοχή. Αυτό το τρίπτυχο έκανε τον Πρόεδρο να προσδώσει σημειολογία στα εγκαίνια με την παρουσία του.
Επενδύσεις πραγματικές και όχι... πέτσινες (όπως κάποιων άλλων Ελληνοαμερικανών που έλεγαν ότι θα αγοράσουν την Εθνική Ασφαλιστική με... δανεικά), επενδύσεις φιλικές προς το περιβάλλον που προσβλέπουν στον υψηλής ποιότητας τουρισμό.
Με στόχο όχι την άμεση απόσβεση και την υψηλή κερδοφορία, αλλά την τοπική ανάπτυξη και την έμπρακτη απόδειξη της αγάπης για την πατρίδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα