Δασικοί χάρτες: Δύο ημέρες έμειναν για τις ενστάσεις!

Δασικοί χάρτες: Δύο ημέρες έμειναν για τις ενστάσεις!29.05.2018Οικονομία

Μόλις δύο ημέρες ακόμα έχουν στη διάθεσή τους οι κάτοικοι 13 περιοχών της χώρας για να υποβάλουν αντιρρήσεις κατά των αναρτημένων δασικών χαρτών.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει δώσει ήδη μία παράταση, που εκπνέει αύριο, 30 Μαΐου, και δύσκολα θα προχωρήσει σε νέα, αν και τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Οι περιοχές για τις

οποίες έχει οριστεί ως καταληκτική ημερομηνία η 30ή Μαΐου 2018 είναι η Πέλλα, η Καβάλα, η Θεσπρωτία, η Ξάνθη, η Αρκαδία, οι Κυκλάδες, η Φλώρινα, η Λέσβος, το Κιλκίς, η Θάσος, τα Χανιά, οι Σέρρες και η Ζάκυνθος. Η μερική κύρωση των χαρτών στις 13 αυτές περιοχές, που καλύπτουν το 9% της χώρας, προγραμματίζεται για το φθινόπωρο, ενώ η ολική κύρωσή τους για την άνοιξη του 2019.

H υποβολή

Οι ενδιαφερόμενοι, λοιπόν, θα πρέπει σήμερα και αύριο να σπεύσουν να υποβάλουν αντιρρήσεις, αιτήσεις διόρθωσης πρόδηλου σφάλματος ή αιτήσεις εξαγοράς/χρήσης έκτασης δασικού χαρακτήρα που καλλιεργείται γεωργικά (ανάλογα με την περίπτωση). Οι αντιρρήσεις θα υποβάλλονται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην ιστοσελίδα του Εθνικού Κτηματολογίου. Αντίστοιχα, τα πρόδηλα σφάλματα στην πλατφόρμα της ίδιας ιστοσελίδας ή, εναλλακτικά, στην αρμόδια Διεύθυνση Δασών. Υπενθυμίζουμε ότι σε περίπτωση μη άσκησης αντιρρήσεων εντός της προθεσμίας ο χαρακτήρας μιας έκτασης είναι οριστικός και ο χάρτης κυρώνεται. Σε αυτή την περίπτωση θα επιτρέπεται μόνο η άσκηση αιτήσεως ακυρώσεως ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα