«Η Δική μας Αλφαβήτα» στο Κολλέγιο Αθηνών!

«Η Δική μας Αλφαβήτα» στο Κολλέγιο Αθηνών!29.05.2018Τέχνες

Παράσταση από τους μαθητές της 6ης τάξης του Δημοτικού Σχολείου για τον εορτασμό των 40 χρόνων λειτουργίας του Μποδοσάκειου

Μια θεατρική παράσταση με ιδιαίτερη σημασία, που δίνεται για τον εορτασμό των 40 χρόνων λειτουργίας του Μποδοσάκειου Διδακτηρίου, παρουσιάζεται στις 2 Ιουνίου στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών.

Οι

μαθητές της 6ης τάξης του Δημοτικού Σχολείου του Κολλεγίου θα ανεβάσουν την παράσταση «Η Δική μας Αλφαβήτα», ένα έργο που έχει γράψει η Φραντζέσκα Σπέγγου Καρδασιλάρη (απόφοιτος του Κολλεγίου) και έχει σκηνοθετήσει ο Πέτρος Μουγιακάκος. Το ενδιαφέρον θεατρικό μιλάει για τον σπουδαίο ρόλο που έπαιξε το Μποδοσάκειο Διδακτήριο όχι απλά στη σχολική ζωή των αποφοίτων του, αλλά και στη μετέπειτα επαγγελματική εξέλιξή τους.

«Θα μπορούσες, λες, να βρεις το καταφύγιο που είχες όταν ήσουν παιδί μέσα στο δάσος μας; Θυμάσαι πώς πλημμύριζαν οι διάδρομοι με άρωμα κολόνιας όταν είχαμε γιορτή; Ή όταν έρχονταν οι γονείς να συναντήσουν τους δασκάλους; Εσύ τους ζητούσες να σου πάρουν άδεια εξόδου για να φύγετε μαζί; Στη δική σου χρονιά, ποιος κέρδισε στον αγώνα ποδοσφαίρου δασκάλων μαθητών; Το σχολείο μας κρύβει τόσα μυστικά. 40 ολόκληρα χρόνια, όλα τα παιδιά που περνούν εδώ τα πιο γλυκά τους χρόνια, τα ανακαλύπτουν και τα κάνουν δικά τους. Είναι οι δικοί τους ανεκτίμητοι, ανεξίτηλοι θησαυροί. Και είναι όλοι οι ίδιοι για όλους μας»: Αυτή είναι η σύνοψη του θεατρικού έργου που θα απολαύσουν όσοι περάσουν τις πύλες του Κολλεγίου σε λίγες ημέρες.

Τη διδασκαλία του κειμένου έχουν κάνει από κοινού οι Πέτρος Μουγιακάκος, Κατερίνα Καράτζιου, Παντελής Αντωνίου, Πέτρος Κοράκης, Γιάννης Τρυφιάτης και Μαρία Νομικού. Αξίζει να τονιστεί πως τα έσοδα από την πώληση των εισιτηρίων της παράστασης θα διατεθούν για την ενίσχυση του ταμείου υποτροφιών του Κολλεγίου Αθηνών.

Info: Η παράσταση «Η Δική μας Αλφαβήτα» θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Κολλεγίου στο Ψυχικό στις 2 Ιουνίου. Η τιμή των εισιτηρίων είναι 12 ευρώ. Η παράσταση αρχίζει στις 19.00.

Keywords
Τυχαία Θέματα