Ψάχνουν τους μετόχους της Folli Follie

Ψάχνουν τους μετόχους της Folli Follie29.05.2018Επιχειρήσεις

Ανεστάλη η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρίας στο Χ.Α. Εξαφανισμένοι είναι ο Δημήτρης και ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος

Εξαφανισμένοι παραμένουν οι βασικοί μέτοχοι και η διοίκηση της Folli Follie, η διαπραγμάτευση των μετοχών της οποίας ανεστάλη την Παρασκευή από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, αφού η διοίκηση δήλωσε αδυναμία παροχής οικονομικών στοιχείων. Τόσο ο πρόεδρος της εταιρίας Δημήτρης Κουτσολιούτσος όσο και

ο διευθύνων σύμβουλος Τζώρτζης Κουτσολιούτσος βρίσκονταν εκτός Ελλάδας, χωρίς να έχουν επιβεβαιωθεί οι πληροφορίες ότι ο τελευταίος επέστρεψε.

Πάντως, η υπόθεση, αφετηρία της οποίας ήταν η έκθεση της αμερικανικής επενδυτικής εταιρίας QCM που αμφισβητούσε το δίκτυο πωλήσεων και τα οικονομικά μεγέθη της Folli Follie, ενδέχεται να λάβει και ποινικές διαστάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, εκτός από τις διοικητικές κυρώσεις που αναμένονται, εξετάζουν και το ενδεχόμενο ποινικών διώξεων.

Πλήγμα

Ηδη οι νομικές υπηρεσίες της Επιτροπής μελετούν τον φάκελλο, καθώς η κατάρρευση του ελληνικού ομίλου αποτελεί πλήγμα και για την εικόνα των ελληνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό.



Ο μόνος που πανηγύρισε, πάντως, ήταν η διοίκηση της αμερικανικής QCM, που εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει πως η Folli Follie ήταν «σάπιο μήλο». Οπως αναφέρει η QCM, «είναι ξεκάθαρο ότι στις τρεις εβδομάδες που ακολούθησαν την έκθεσή μας για την εταιρία δεν έχουμε δει απτά στοιχεία που έρχονται σε αντίθεση με τη θέση μας, ενώ πολλά στοιχεία δείχνουν να την επιβεβαιώνουν». Ούτως ή άλλως, αν αποδειχθεί η παραποίηση οικονομικών στοιχείων, τότε η υπόθεση θα περάσει στην αρμοδιότητα του εισαγγελέα, με βάση και τον κανονισμό για τη χειραγώγηση του επενδυτικού κοινού. Πολλά θα εξαρτηθούν και από τα αποτελέσματα του οικονομικού ελέγχου που διεξάγει η εταιρία ορκωτών ελεγκτών Ernst & Young, ο οποίος, όμως, θα χρειαστεί χρόνο.

Εδώ και ημέρες έχουν κινηθεί και οι διοικήσεις των τραπεζών, οι οποίες ζητούν αύξηση των εγγυήσεων από πλευράς Folli Follie έναντι των δανείων που έχουν χορηγήσει. Αν και η εταιρία έχει συνάψει ομολογιακά δάνεια σημαντικού ύψους με ξένες τράπεζες, τα εγχώρια τραπεζικά ιδρύματα έχουν χορηγήσει συνολικά δάνεια περί τα 30.000.000 ευρώ, ενώ έχουν και πιστωτικές γραμμές περί τα 15.000.000 ευρώ για τη χορήγηση τρέχουσας ρευστότητας.

Ολα δείχνουν, πάντως, πως η εξαφανισμένη διοίκηση της Folli Follie θα κληθεί εντός των ημερών να λάβει δύσκολες αποφάσεις για την τύχη του ομίλου, ο οποίος, εκτός από το δίκτυο καταστημάτων σε Ελλάδα και εξωτερικό, έχει σημαντικές συμμετοχές, όπως στο Factory Outlet, στα Αττικά Πολυκαταστήματα κ.ά.

Keywords
Τυχαία Θέματα