Περιμένουν απόφαση Αρ. Πάγου για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο

Περιμένουν απόφαση Αρ. Πάγου για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο07.11.2018Οικονομία

Προκειμένου να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις της, η κυβέρνηση αναμένει την απόφαση του Αρείου Πάγου για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο

Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου, ο Γιάννης Δραγασάκης υπογράμμισε πως από την απόφαση του δικαστηρίου θα εξαρτηθούν ενδεχόμενες παρεμβάσεις από πλευράς υπουργείου.

«Θα καθορίσει αν πρέπει να κάνουμε -και

τι- ως Πολιτεία. Από τη στιγμή που το θέμα είναι στη Δικαιοσύνη, θα περιμένουμε. Πιστεύω ότι δεν θα αργήσει πολύ να βγει η απόφαση, ούτως ώστε να δούμε μετά τι χρειάζεται να γίνει» ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Υπενθύμισε ότι το πρόβλημα αφορά τα παλαιά δάνεια, καθώς, αν κάποιος πάρει πλέον δάνειο σ’ ένα νόμισμα εκτός ευρώ, ο νόμος προβλέπει ότι, αν αλλάξει η ισοτιμία σ’ ένα εύρος της τάξης του 20%, αυτόματα ο δανειολήπτης μπορεί να ζητήσει την αναδιαπραγμάτευσή του.

Το όπλο

Οπως αποκάλυψε την προηγούμενη εβδομάδα η «δημοκρατία», η δίκη θα διεξαχθεί στις 3 Δεκεμβρίου στον Αρειο Πάγο, με τους δανειολήπτες να έχουν ως όπλο τους απόφαση του δικαστηρίου της Ε.Ε., που έχει ήδη κρίνει αμετάκλητα ότι ο όρος που επιβαρύνει τον οφειλέτη με τον συναλλαγματικό κίνδυνο είναι καταχρηστικός.

Keywords
Τυχαία Θέματα