ΔΕΗ: Χαράτσι 1 ευρώ για τους έντυπους λογαριασμούς

ΔΕΗ: Χαράτσι 1 ευρώ για τους έντυπους λογαριασμούς07.11.2018Οικονομία

«Τελεσίγραφο» της επιχείρησης προς τους πελάτες της, προκειμένου να κάνουν (από 1ης Δεκεμβρίου) τις συναλλαγές μέσω ίντερνετ

Με ένα ευρώ ανά λογαριασμό θα επιβαρύνονται από την 1η Δεκεμβρίου όσοι πελάτες της ΔΕΗ επιθυμούν να λαμβάνουν «χάρτινους» λογαριασμούς, όπως αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης. Με τη νέα

απόφαση στην ουσία ωθούνται οι πελάτες της ΔΕΗ να εγγραφούν στην υπηρεσία λήψης μόνο ηλεκτρονικών λογαριασμών.

Οπως ανακοινώθηκε χθες, «τα παραπάνω θα τεθούν σε ισχύ από την 1η/12/2018. Ωστόσο, στην περίπτωση που οι πελάτες προβούν σε εγγραφή στο e-bill και επιλέξουν λήψη ηλεκτρονικού λογαριασμού έως 31/12/2018, και στην περίπτωση που η χρέωση έχει ενσωματωθεί σε λογαριασμό τους, αυτή θα πιστωθεί στον επόμενο λογαριασμό που θα εκδοθεί».

Σημειώνεται, πάντως, ότι όσοι πληρώνουν ηλεκτρονικά τους λογαριασμούς της ΔΕΗ επιβαρύνονται με προμήθεια μισού ευρώ από τις τράπεζες. Στη ΔΕΗ υποστηρίζουν ότι, με την αναγκαστική στροφή προς τους ηλεκτρονικούς λογαριασμούς που θα λαμβάνουν οι πελάτες στο e-mail τους, «βελτιώνονται ο χρόνος και η ποιότητα εξυπηρέτησης των πελατών της επιχείρησης, η εξοικονόμηση ανθρώπινων και οικονομικών πόρων και η ουσιαστική ενίσχυση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, στο πλαίσιο πρωτοβουλιών αειφορίας της».

Στην κατεύθυνση αυτή, η ΔΕΗ δημιούργησε την online υπηρεσία «e-bill info». Μέσω αυτής, ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα οποιαδήποτε στιγμή, απ' όπου κι αν βρίσκεται, να ενημερωθεί για τον λογαριασμό του.

Πρόσβαση

Με την «e-bill info» παρέχεται η δυνατότητα άμεσης πρόσβασης σε όλους τους λογαριασμούς του τελευταίου 12μήνου, είτε αφορούν οικία είτε εξοχική κατοικία ή επιχείρηση κ.λπ. με μία μόνο εγγραφή. Βοηθά επίσης στην ταχεία αρχειοθέτηση των λογαριασμών, δημιουργώντας ένα ηλεκτρονικό αρχείο για την παρακολούθηση της εξέλιξης και μεταβολής των χρεώσεων ανά πάσα στιγμή. Επιπλέον, η υπηρεσία «e-bill info» διευκολύνει μεγάλο ποσοστό καταναλωτών που έχουν χάσει, για κάποιον λόγο, τον λογαριασμό τους, αφού τώρα πια δεν χρειάζεται να επισκεφτούν κάποιο κατάστημα για εκτύπωση του λογαριασμού τους, αλλά αυτό μπορεί να γίνει από το σπίτι ή το γραφείο, μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο.

Αλλο ένα πλεονέκτημα της υπηρεσίας «e-bill info» είναι ότι ο καταναλωτής, εφόσον επιθυμεί, την ημέρα έκδοσης του νέου λογαριασμού μπορεί να ενημερώνεται αυτόματα στην ηλεκτρονική διεύθυνσή του για τα βασικά στοιχεία του εκδοθέντος λογαριασμού του και να γνωρίζει πότε θα λάβει τον επόμενο για καλύτερο οικονομικό προγραμματισμό.
Η εγγραφή στην υπηρεσία «e-bill info», για να απολαμβάνει κανείς όλα τα οφέλη που προσφέρει, είναι πολύ απλή: Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπουν στο www.dei.gr και να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους, όπως και τον κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής και τον Α/Α λογαριασμού που υπάρχουν στον λογαριασμό τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα