Οι γυναίκες «δούρειος ίππος» των Γεωργιανών

Οι γυναίκες «δούρειος ίππος» των Γεωργιανών27.06.2018Αστυνομικά

Ληστρικές επιδρομές σε σπίτια της Αττικής με συνεργούς αποκλειστικές νοσοκόμες και οικιακές βοηθούς

Χρυσαφικά, ρολόγια, εικόνες, ασημικά και ηλεκτρονικές συσκευές είναι μερικά από τα αντικείμενα που άρπαζαν οι Γεωργιανοί μαφιόζοι στη διάρκεια των ληστρικών επιδρομών τους σε σπίτια στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Στο πλαίσιο των ερευνών για την πλήρη αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης, η Ελληνική Αστυνομία δημοσίευσε φωτογραφίες από τα κλοπιμαία που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν.

Οι πολίτες που έχουν πέσει θύματα κλοπής μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της Αστυνομίας (www.astynomia.gr) και σε περίπτωση που αναγνωρίσουν κάποιο από τα κλοπιμαία να επικοινωνήσουν με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής στα τηλέφωνα 210-6875210 και 210-6831620.

Η σπείρα είχε στρατολογήσει γυναίκες, που έπαιζαν τον ρόλο των οικιακών βοηθών ή αποκλειστικών νοσοκόμων σε υπερηλίκους και ήταν αυτές που έδιναν πληροφορίες για το τι υπήρχε μέσα στο σπίτι. Οι ίδιες σε πολλές περιπτώσεις έφτιαχναν καλούπια από τα κλειδιά με πλαστελίνη ή σαπούνι, έτσι ώστε να μπαίνουν οι συνεργοί τους στα σπίτια... σαν κύριοι.

Συνολικά, όπως διαπιστώθηκε, η σπείρα, η οποία εξαρθρώθηκε τον Μάιο, είχε ανοίξει τουλάχιστον 70 σπίτια στην Αττική. Κάποιες φορές, μάλιστα, οι δράστες ζητούσαν και τη... συνδρομή κακοποιών από το εξωτερικό, οι οποίοι έρχονταν, έκαναν τις διαρρήξεις και ύστερα επέστρεφαν στη χώρα τους. Συνήθως η λεία τους κατέληγε σε συγκεκριμένους κλεπταποδόχους, με τους οποίους είχαν αναπτύξει «σχέση εμπιστοσύνης», εξαιτίας της μακροχρόνιας συνεργασίας τους, ενώ τα «κεφάλια» της σπείρας έστελναν μεγάλα ποσά από τα χρήματα που λάμβαναν σε λογαριασμούς που διέθεταν στο εξωτερικό.

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί 21 άτομα (18 Γεωργιανοί, ένας Ελληνας, ένας Ιρακινός και ένας Βούλγαρος), ενώ εμπλέκονται ακόμα 22 άτομα, εκ των οποίων τα πέντε βρίσκονται ήδη στη φυλακή.

Keywords
Τυχαία Θέματα