Ο Βενιζέλος τρέμει το... μαύρισμα στις καλπές

Ο Βενιζέλος τρέμει το... μαύρισμα στις καλπές 29.01.2019Παρασκήνιο

Επιασε τη Φώφη στον ύπνο και ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος με σταυρό

Καπάρωσε ο Βαγγέλης Βενιζέλος για τον εαυτό του την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΙΝ.ΑΛ., αλλά -υπό τον φόβο άλλων μνηστήρων- έσπευσε να «δέσει τα χέρια» της Φώφης Γεννηματά.

Ανακοίνωσε ο ίδιος, με τη γνωστή σε όλους «μεγαλοπρέπεια»

και οίησή του, ότι δεν είναι ο ρόλος του να γυρίζει για ψήφους στην εκλογική περιφέρεια της Α' Θεσσαλονίκης...

«Υποψήφιος βουλευτής Θεσσαλονίκης δεν θα είμαι κατηγορηματικά, γιατί δεν είναι αυτός ο ρόλος μου. Υποχρέωσή μου είναι να χτυπάω το καμπανάκι του κινδύνου, να αγωνίζομαι για την ανάδειξη του χώρου μας, για να δείξω ότι χωρίς αυτόν τον χώρο δεν μπορεί να υπάρξει μέλλον για τον τόπο» ανέφερε με ύφος... εθνοσωτήρα.

Για τη θέση, ως γνωστόν, είχε κονταροχτυπηθεί με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, ο οποίος επίσης επεδίωκε να διασωθεί πολιτικά κερδίζοντας την εκλογή του στην επόμενη Βουλή μέσω του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Η πρεμούρα αυτή του κ. Βενιζέλου ήταν κοινό μυστικό, αφού στην περίπτωση που κατέβαινε με σταυρό το πιο πιθανό θα ήταν να... μαυριστεί άγρια από τους Θεσσαλονικείς. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εδώ και καιρό πίεζε την κυρία Γεννηματά να του δώσει την πρώτη θέση στο Επικρατείας, απειλώντας σε διαφορετική περίπτωση με αποχώρηση.

Η Φ. Γεννηματά υπέκυψε στην απειλή, καθώς πολλά στελέχη διεκδικούσαν τη θέση και προ ολίγου καιρού η ίδια είχε διαμηνύσει ότι θέλει όλα τα στελέχη πρώτης γραμμής να συνδράμουν το ΚΙΝ.ΑΛ. στις εθνικές εκλογές, πέφτοντας στη μάχη του σταυρού.

Η κυρία Γεννηματά συνεχίζει, μάλιστα, να ανησυχεί μήπως η πρώτη κάθοδος του ΚΙΝ.ΑΛ. υπό την ηγεσία της στις εκλογές σφραγιστεί από τη δική της αποτυχία, ενώ την ίδια ώρα η πρωτοκαθεδρία Βενιζέλου στο Επικρατείας δεν αποτελεί και εγγύηση για την τύχη της ίδιας, την επομένη της κάλπης...

Keywords
Τυχαία Θέματα