Ο Εθνάρχης εξακολουθεί να ενώνει τους Έλληνες

Ο Εθνάρχης εξακολουθεί να ενώνει τους Έλληνες25.11.2019Άρθρα

Ξάνθη: Τρεις πρώην πρωθυπουργοί στα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του

Τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή τέλεσε, στην πλατεία Διοικητηρίου της Ξάνθης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, από κοινού με τον αντιπρόεδρο του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής» Αχιλλέα Καραμανλή. Τη σεμνή τελετή παρακολούθησαν τρεις πρώην πρωθυπουργοί -με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στον Κώστα Καραμανλή-, πλήθος υπουργών και βουλευτών, νυν και πρώην της Νέας Δημοκρατίας, τοπικά στελέχη και απλός κόσμος.

Ο

πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είχε χειραψία με τον Αντώνη Σαμαρά, που αναζητεί τρόπο να βρίσκεται στην επικαιρότητα τελευταία, ελέω και της «προεδρολογίας», όπως και με τον Παναγιώτη Πικραμμένο, ενώ με κάποια στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ήταν πιο εκδηλωτικός και με ορισμένα άλλα απλά τυπικός, όπως με τον Αδωνι Γεωργιάδη.

Στην πρώτη γραμμή της τελετής βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός και στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Καραμανλή, Πέτρος Μολυβιάτης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, οι υπουργοί Κ. Καραμανλής, Κ. Χατζηδάκης, Ν. Παναγιωτόπουλος, Β. Κικίλιας, Γ. Κουμουτσάκος, μεγάλος αριθμός βουλευτών, περιφερειάρχες, δήμαρχοι και εκατοντάδες κόσμος. «Εκείνο που πρέπει, ως λαός και ως έθνος, να κρατήσουμε για πάντα από την πλούσια πολιτική παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή είναι, πριν απ' όλα, ότι τα μεγάλα και τα σημαντικά τα επιτύχαμε υπό όρους αρραγούς ενότητας, ενώ οι διχασμοί επέφεραν τραγωδίες, οι οποίες μας κόστισαν ακόμη και τμήματα του εθνικού μας κορμού» τόνισε αρχικά κατά την ομιλία του ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Μίλησε στη συνέχεια για τον πολιτικό Κωνσταντίνο Καραμανλή, που άφησε το ιστορικό του αποτύπωμα με αποκλειστικό γνώμονα το δημόσιο και το εθνικό συμφέρον και αναφέρθηκε στα επιτεύγματά του, όπως ότι «έβγαλε τη χώρα και τον λαό μας από την υπανάπτυξη και την ανέχεια, ανοίγοντας τον δρόμο της ανάπτυξης, ο οποίος, εν τέλει, οδήγησε και στην είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση» και «υπερασπίσθηκε τα εθνικά μας θέματα και τα εθνικά μας δίκαια με σθένος, έτσι ώστε ακόμη και σήμερα να αντλούμε πολλαπλά και πολύτιμα διδάγματα από τη δική του πολιτική». Ομιλίες απηύθυναν επίσης ο Αχιλλέας Καραμανλής και ο

Παναγιώτης Πικραμμένος.

Keywords
Τυχαία Θέματα